Wczoraj mój zegarmajster przesłał mi zdjęcia takiego Longina do identyfikacji.
Tarcza moim zdaniem sygnowana przez jakąś spółkę zegarmistrzów lub sprzedawców z Kijowa (nazwisk nie mogę odcyfrować).
Odpowiedz do tematu
: Kieszonkowy Longines z Kijowa (?)
Ostatnio zmieniony przez crayzee 2014-01-12, 10:11, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez crayzee 2014-01-12, 10:11, w całości zmieniany 1 raz
...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
:
...piękny zegar... taka ukraiński odpowiednik poloniki...
:
Ciekawa kotwica w tym Longinesie,możesz zrobić powiększenie?
Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
...to pewnie z rozpędu
...poprosiłem forumowefo znajomka z Ukrainy o rozszyfrowanie bukwów... ja jakoś fikuśnej cyrylicy nie rozczytuję... w porównaniu z drukiem to też dla mnie czarna magia... zobaczymy... może gość coś jeszcze znajdzie u siebie w sieci... jak dostanę odpowiedź dam znać...
ALAMO napisał/a: |
Chyba LOnginesa ? |
...to pewnie z rozpędu
...poprosiłem forumowefo znajomka z Ukrainy o rozszyfrowanie bukwów... ja jakoś fikuśnej cyrylicy nie rozczytuję... w porównaniu z drukiem to też dla mnie czarna magia... zobaczymy... może gość coś jeszcze znajdzie u siebie w sieci... jak dostanę odpowiedź dam znać...
:
Ostatnio zmieniony przez crayzee 2014-01-12, 10:26, w całości zmieniany 1 raz
@ Buran
@ Alamo
@ Alamo
Ostatnio zmieniony przez crayzee 2014-01-12, 10:26, w całości zmieniany 1 raz
...all we do is eliminate our future with the things we do today.
:
Dzięki,poznaje ktoś co to za wychwyt?
Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2014-01-12, 12:18, w całości zmieniany 1 raz
to drugie nazwisko to chyba Ghodińskij a w pierwszym na początku jest Nc a dalej to magia -chyba jest tam znak zmiękczenia
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2014-01-12, 12:18, w całości zmieniany 1 raz
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
... za cebulę
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
Pozwoliłam sobie kolegę Rosjanina podpytać
Nic dziwnego, że nie możesz przeczytać, bo to jest ortografia rosyjska sprzed rewolucji październikowej
Po rosyjsku tam jest Нецѣльскій и Ягодзинскій, w owych czasach, jak widać w sieci, ta firma używała na rynku polskim transliteracji „Niecielski i Jagodziński” (to są nazwiska dwóch współudziałowców).
Patrz str. 3, ostatnia kolumna z prawej, autentyczne ogłoszenie z roku 1906
http://jbc.bj.uj.edu.pl/d...ntent?id=105243
crayzee napisał/a: |
sygnowana przez jakąś spółkę zegarmistrzów lub sprzedawców z Kijowa (nazwisk nie mogę odcyfrować). |
Pozwoliłam sobie kolegę Rosjanina podpytać
Nic dziwnego, że nie możesz przeczytać, bo to jest ortografia rosyjska sprzed rewolucji październikowej
Po rosyjsku tam jest Нецѣльскій и Ягодзинскій, w owych czasach, jak widać w sieci, ta firma używała na rynku polskim transliteracji „Niecielski i Jagodziński” (to są nazwiska dwóch współudziałowców).
Patrz str. 3, ostatnia kolumna z prawej, autentyczne ogłoszenie z roku 1906
http://jbc.bj.uj.edu.pl/d...ntent?id=105243
:
halina, Jesteś Wielka ... ale smaczek ujawniłaś ... oj, bym takiego przygarnął.
:
Rudolf, ale to nie ja (bo też próbowałam). Kolegę z Rosji mam w pracy , a tego tego lingwistę, to grzech było nie skorzystać
:
...taki rosyjski łącznik to skarb
halina napisał/a: |
Rudolf, ale to nie ja (bo też próbowałam). Kolegę z Rosji mam w pracy , a tego tego lingwistę, to grzech było nie skorzystać |
...taki rosyjski łącznik to skarb
:
Ostatnio zmieniony przez Wintergreen 2014-01-13, 20:11, w całości zmieniany 2 razy
Odpowiedz do tematu
Brawo Halina!
Co jeszcze pokazał wujek Google:
http://german242.com/wiki...%9A%D0%98%D0%99
Podają też możliwą transkrypcję Недзельский czyli "Niedzielski" ale sam pisał "Niecielski" - znaczy nasi?
Kierunek: wschód. Tam musi być jakaś cywilizacja!
Co jeszcze pokazał wujek Google:
http://german242.com/wiki...%9A%D0%98%D0%99
Podają też możliwą transkrypcję Недзельский czyli "Niedzielski" ale sam pisał "Niecielski" - znaczy nasi?
Kierunek: wschód. Tam musi być jakaś cywilizacja!
Ostatnio zmieniony przez Wintergreen 2014-01-13, 20:11, w całości zmieniany 2 razy
Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.