Witam szanownych kolegów.Dzisiaj stało mi się nieszczęście.W moim ulubionym parniaku automatic pękł wałek naciągu.Zegar otworzyłem,wałek wyjąłem ale nie wiem co to za mechanizm i jakiego wałka szukać.Może ktoś z was był by mi w stanie pomóc w identyfikacji. Będę wdzięczny za pomoc.
Odpowiedz do tematu
: Prośba o identyfikacje mechanizmu
:
Rozumiem że to jakiś klon Ety? Porównywałem wałki na ebayu do tego mojego i chyba najbardziej podchodzi 2824 ale czy to będzie pasować?
Na tej aukcji jest 2813 ale jakiś mało podobny
http://www.ebay.com/itm/D...=item2588e29ede
Ostatnio zmieniony przez megabite 2014-06-08, 18:45, w całości zmieniany 2 razy
ALAMO napisał/a: |
DG 28 w jakiejśtam wersji - masz pod balansem puncę. |
Rozumiem że to jakiś klon Ety? Porównywałem wałki na ebayu do tego mojego i chyba najbardziej podchodzi 2824 ale czy to będzie pasować?
Na tej aukcji jest 2813 ale jakiś mało podobny
http://www.ebay.com/itm/D...=item2588e29ede
Ostatnio zmieniony przez megabite 2014-06-08, 18:45, w całości zmieniany 2 razy
:
Nie, to jest Miyota 82XX.
Nie wiem jaka to wersja - nie pokazałeś tarczy. Wałki mogą być rózne, w zależności od komplikacji mechanizmu.
P.S.
Sylwester, nie pij na służbie Puncę zobacz.
Nie wiem jaka to wersja - nie pokazałeś tarczy. Wałki mogą być rózne, w zależności od komplikacji mechanizmu.
P.S.
Sylwester, nie pij na służbie Puncę zobacz.
:
ALAMO, Nie otwierałem fotek, patrzyłem tylko na miniaturki...faktycznie punca jest DG, zatem to jest DG 2813...zreszrą to jeden wuj
:
Tarcza wygląda tak
Nie, to jest Miyota 82XX.
Nie wiem jaka to wersja - nie pokazałeś tarczy. Wałki mogą być rózne, w zależności od komplikacji mechanizmu. P.S. Sylwester, nie pij na służbie Puncę zobacz. |
Tarcza wygląda tak
:
Nooo ... teraz to tak.
Ale mógł mieć GMT albo insze cudo - wałek jest ten sam? Na pierwszym położeniu działaja tylko góra/dół?
Poza tym ty nie lubisz tego werku to fok ju
Svedos napisał/a: |
ALAMO, Nie otwierałem fotek, patrzyłem tylko na miniaturki...faktycznie punca jest DG, zatem to jest DG 2813...zreszrą to jeden wuj |
Nooo ... teraz to tak.
Ale mógł mieć GMT albo insze cudo - wałek jest ten sam? Na pierwszym położeniu działaja tylko góra/dół?
Poza tym ty nie lubisz tego werku to fok ju
:
Dobra Panowie,dzięki za pomoc to teraz pozostaje mi tylko znaleźć pasujący wałek.A może macie sposób na wykręcenie ułamanej końcówki wałka z koronki?
ALAMO napisał/a: | ||
Nooo ... teraz to tak. Ale mógł mieć GMT albo insze cudo - wałek jest ten sam? Na pierwszym położeniu działaja tylko góra/dół? Poza tym ty nie lubisz tego werku to fok ju |
Dobra Panowie,dzięki za pomoc to teraz pozostaje mi tylko znaleźć pasujący wałek.A może macie sposób na wykręcenie ułamanej końcówki wałka z koronki?
:
No nie da rady,ułamał sie dość głęboko w środku.Jak wkręcam pozostałą cześć to jeszcze jeden zwój gwintu łapie
Chwyć go kombinerkami i odkręć w drugą stronę. |
No nie da rady,ułamał sie dość głęboko w środku.Jak wkręcam pozostałą cześć to jeszcze jeden zwój gwintu łapie
:
No to wiele nie zadziałasz ...
Spytaj majfrienda o wałek z koronką w pakiecie, będzie najrozsądniej.
Spytaj majfrienda o wałek z koronką w pakiecie, będzie najrozsądniej.
:
Właśnie sobie zamówiłem przedłużkę do wałka. Pomyślałem że tak chyba będzie najlepiej bo takiego samego wałka nie znalazłem.Miejsca dość,wałek zostanie ten sam,nawet nową koronkę znalazłem co nie było takie proste.
Jeszcze raz dzięki za pomoc w identyfikacji.
No to wiele nie zadziałasz ...
Spytaj majfrienda o wałek z koronką w pakiecie, będzie najrozsądniej. |
Właśnie sobie zamówiłem przedłużkę do wałka. Pomyślałem że tak chyba będzie najlepiej bo takiego samego wałka nie znalazłem.Miejsca dość,wałek zostanie ten sam,nawet nową koronkę znalazłem co nie było takie proste.
Jeszcze raz dzięki za pomoc w identyfikacji.
:
Ostatnio zmieniony przez kopeć 2014-06-18, 11:19, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Hej, przerabiałem to, łatwo go niestety spsuć mnie się zdarzyło nawet dwa razy
Coż, aby "było taniej" wałek zamówiłem w Raffles Time a koronkę w Helenarou, per saldo wyszło na to samo, więc lepiej pisz od razu do nijakiego Wilsona w Parnishopie. Aha, mój problem dotyczył Marysi GMT. Ale mechanizm z tych właśnie. Ci ludzie powinni mieć składzie i wałek i koronkę. Przygotuj się niestety na wydatek rzędu 20-30 USD - tanio nie jest
Edytka: jak widzę rada po niewczasie - fajnie, że sobie wygrzebałeś.
Coż, aby "było taniej" wałek zamówiłem w Raffles Time a koronkę w Helenarou, per saldo wyszło na to samo, więc lepiej pisz od razu do nijakiego Wilsona w Parnishopie. Aha, mój problem dotyczył Marysi GMT. Ale mechanizm z tych właśnie. Ci ludzie powinni mieć składzie i wałek i koronkę. Przygotuj się niestety na wydatek rzędu 20-30 USD - tanio nie jest
Edytka: jak widzę rada po niewczasie - fajnie, że sobie wygrzebałeś.
Ostatnio zmieniony przez kopeć 2014-06-18, 11:19, w całości zmieniany 1 raz