Hej.
Krótka piłka - potrzebuję pomocy.
Mianowicie, zrobiłem dziś przymiarkę omegi PO, która zawsze mi się na zdjęciach podobała i ....
Wykonanie super, ale rozczarowała mnie tarcza - matowa.
Nie widziałem tego wcześniej na zdjęciach a wydawało mi się, że jest taka błyszcząca jak nowa SMP. Ta ostatnia ma ten efekt "łał" a w PO, przez tą tarczę, jakby tego zabrakło...
Poza tym jest świetna: polerowane wskazówki i indeksy, piękna koperta, świetny bezel i bardzo dobry AR (ale jednak w SMP lepszy), nie wspomnę inhouse 8500.
Problem w tym, że jak ją założyłem, i podniosłem szczękę z podłogi, to przemknęło mi przez myśl co bym zrobił jakby mi się znudziła - a to nie jest dobry znak.
Oczywiście można powiedzieć, że wszystko potrafi się znudzić - i to prawda - ale jednak omega PO jest tak klasyczna do bólu, że rzeczywiście jak popatrzyłem chłodnym okiem to (poza fantastyczną jakością) jest to strasznie opatrzone już...
Ci co melepecili mają rację teraz
Pomyślałem więc, że najlepiej jak poszukam starej wersji bo szkoda kasy na nową... albo czegoś innego nietuzinkowego, jak np doxa sub - coś co zapada w pamięć, ale jest jednocześnie bardziej dystyngowane jak np. omega po, czy kuńtyk
Juuupi, czyli najlepsze jest precyzowanie celu
Zapraszam więc do zabawy:
- polerowane wskazówki i indeksy
- musi być świetny AR, najlepiej dwustronny, albo jak w vickach potrójny z 1 strony
- koperta najlepiej 43, 44
- sportowa elegancja (nie nuras, nie elegant)
- może być używany
- nie proponujcie mi zestawów w zamian - do tego dojdziemy jak nic się nie wykluje.
- budżet max 13kpln (raczej polowanie na używkę)
- termin zakupu, 2 kwartał 2015
Pierwsze typy:
niestety nie wiem ile toto kosztuje używane
Znacie mnie, wiecie że nie mam uprzedzeń: jak będzie coś 1/2 tańszego ale ładnego, albo nieznanego to i tak dawać!
Odpowiedz do tematu
: alternatywa dla PO
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2014-10-23, 22:06, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2014-10-23, 22:06, w całości zmieniany 2 razy
Skate or die!
:
Bier Cuervo!!!
Od dawna chcę jakieś na żywca pomacać
Od dawna chcę jakieś na żywca pomacać
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2014-10-23, 22:35, w całości zmieniany 1 raz
bo mają jakość, nie są nudne jak flaki z olejem, są nietuzinkowe/mało znane i na pasku od biedy nadają się na edc.
UN mi się podobał zawsze, ebel - odkąd zobaczyłem u Kuby, a bremonta koperta jest fantastyczna.
UN mi się podobał zawsze, ebel - odkąd zobaczyłem u Kuby, a bremonta koperta jest fantastyczna.
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2014-10-23, 22:35, w całości zmieniany 1 raz
Skate or die!
:
UN mi się źle kojarzy
Bremont nawet fajny .
Moje typy to Cuervo y Sobrinos a jak budżetowo to Ball .
Bremont nawet fajny .
Moje typy to Cuervo y Sobrinos a jak budżetowo to Ball .
:
Już widzę, z jakim zacięciem będziesz używał zegarka za 13 koła jako EDC i walił nim o framugi.
prezesso napisał/a: |
...nadają się na edc. |
Już widzę, z jakim zacięciem będziesz używał zegarka za 13 koła jako EDC i walił nim o framugi.
:
Żodyn, szkoda kasy... ale nie słuchaj mnie bo mam ostatnio przesyt zegarkowy i nic mi się nie podoba
Z punktu widzenia Drogi Mlecznej, wszyscy jesteśmy ze wsi.
:
Z tych najbardziej podoba mi sie Ebel, ale bialy
Reszta do bolu sztampowa
Reszta do bolu sztampowa
:
A tak naprawdę:
Ostatnio zmieniony przez Iks 2014-10-24, 06:35, w całości zmieniany 1 raz
A tak naprawdę:
Ostatnio zmieniony przez Iks 2014-10-24, 06:35, w całości zmieniany 1 raz
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Cit pożera tego IWC razem z tą setką pudełek, w których pewnie przyjeżdża.
:
Może jakieś GrandSeiko?
[ Dodano: 2014-10-24, 08:50 ]
Może jakieś GrandSeiko?
[ Dodano: 2014-10-24, 08:50 ]
:
grand seiko mnie na żywo rozczarowały...
nie wiem czemu ale czegoś im brakuje.
jakoś nie walę zegarkami we framugi - niezależnie od ceny
mam dokładnie to samo
o brajtku myślałem, ale też się znudzi i te uszy jak w pulsarze (bez obrazy dla pulsara), iwc za drogi a anonimo nie skomentuję
i właściwie jak siedziałem wczoraj do późna to zrobiłem tak: bo w zaślepieniu PO zapomniałem o fantastycznym zegarku (o którym zresztą się wypowiadałem), który spełnia wszystkie kryteria, łącznie z inhouse za 1/5 ceny .
Tylko było bardzo późno i nie chciało mi się pisać już...
A dziś ktoś mnie ubiegł.
Kto odgadł?
Iksu, możesz zagrać dziś w totka.
Jak myślicie, iść tą drogą? (na ile wacików zostanie )
Obiektywnie:
- AR? świetny
- polerowane nakładane indeksy? Są
- jakość? oczojebna
- inhouse? jesser
- podobny w odbiorze do PO? tak, choć może bardziej ukuty i mniej finezyjny
- lepszy rozmiar! PO jest albo za duża albo za mała
- koperta niecodzienna, sam design również, choć z drugiej strony jest spokojny - mała szansa, że znudzi się szybko!
- pełno smaczków!
matma w tym przypadku jest prosta... co powiecie?
Czekam teraz na lament, że do CyS to im jak stąd do Australii albo na zachęty... ale właściwie to już się witam z gąską
i nie będę musiał się rozstawać z doxą raczej
nie wiem czemu ale czegoś im brakuje.
m.aciek napisał/a: |
Już widzę, z jakim zacięciem będziesz używał zegarka za 13 koła jako EDC i walił nim o framugi. |
jakoś nie walę zegarkami we framugi - niezależnie od ceny
Jacobi napisał/a: |
Żodyn, szkoda kasy... ale nie słuchaj mnie bo mam ostatnio przesyt zegarkowy i nic mi się nie podoba |
mam dokładnie to samo
o brajtku myślałem, ale też się znudzi i te uszy jak w pulsarze (bez obrazy dla pulsara), iwc za drogi a anonimo nie skomentuję
i właściwie jak siedziałem wczoraj do późna to zrobiłem tak: bo w zaślepieniu PO zapomniałem o fantastycznym zegarku (o którym zresztą się wypowiadałem), który spełnia wszystkie kryteria, łącznie z inhouse za 1/5 ceny .
Tylko było bardzo późno i nie chciało mi się pisać już...
A dziś ktoś mnie ubiegł.
Kto odgadł?
Iksu, możesz zagrać dziś w totka.
Jak myślicie, iść tą drogą? (na ile wacików zostanie )
Obiektywnie:
- AR? świetny
- polerowane nakładane indeksy? Są
- jakość? oczojebna
- inhouse? jesser
- podobny w odbiorze do PO? tak, choć może bardziej ukuty i mniej finezyjny
- lepszy rozmiar! PO jest albo za duża albo za mała
- koperta niecodzienna, sam design również, choć z drugiej strony jest spokojny - mała szansa, że znudzi się szybko!
- pełno smaczków!
matma w tym przypadku jest prosta... co powiecie?
Czekam teraz na lament, że do CyS to im jak stąd do Australii albo na zachęty... ale właściwie to już się witam z gąską
i nie będę musiał się rozstawać z doxą raczej
Skate or die!
:
prezesso,
Ten Citek jest przezajebisty! Niektórzy narzekają na osłonę koronki w nim, ale moim zdaniem dodaje mu charakteru.
Bier Pan i ciesz się. A za resztę sobie inne fajne kupisz
Ten Citek jest przezajebisty! Niektórzy narzekają na osłonę koronki w nim, ale moim zdaniem dodaje mu charakteru.
Bier Pan i ciesz się. A za resztę sobie inne fajne kupisz
:
Odpowiedz do tematu
Genialny. Gdyby nie polerowane elementy bransy, byłby zegarkiem idealnym.