Casio
Odpowiedz do tematu

: Casio
Cześć :)

Od kilkunastu dni jestem posiadaczem Edka, skusiłem się na promocyjną ofertę ;)

Zegarek dotarł, obejrzałem i po kilku dniach leżakowania przyszła pora na debiut. Wrzuciłem na nadgarstek i generalnie prezentuje się świetnie, tylko irytuje mnie mały drobiazg. Otóż biała wskazówka dziesiętnych części sekundy na małej tarczy nie jest równolegle położona do dużej wskazówki sekund stopera w pozycji zero (nie wskazuje dokładnie na 12 tylko ma lekkie kątowe odchylenie w lewo).

Napisałem do sprzedawcy i wysłałem zdjęcie, a on nawet oddzwonił. Rzekł mi, że ze zdjęcia niewiele wynika. Jako, że przez telefon trudno mówić o czymś czego nie ma się przed oczami to umówiliśmy się, że ocenię to u zegarmistrza do którego pewnie wybiorę się jakoś po świętach. Jak to oceniacie i jakie mogą być przyczyny?

Ostatnio zmieniony przez tempo 2015-04-16, 22:55, w całości zmieniany 5 razy
:
tempo, trzeba sie pobawić bo może przy tym mechanizmie można zresetować ta wskazówkę do położenia 0. Nie mam już Edka ale myślę że się da.

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Dzięki za szybką odpowiedź :)

Ostatnio zmieniony przez tempo 2015-04-16, 22:56, w całości zmieniany 4 razy
:
tempo napisał/a:
Co radzicie?

nie przejmować się i nosić

Pick people of high integrity over capability. Capability degrades. Integrity compounds.
:
Nie znam się, ale chyba trzeba zdjąć tą wskazówkę i próbować nałożyć precyzyjniej. Tylko pytanie czy zegarmistrz poradzi z tym. Jeżeli nie to jeśli będzie to punkt gwarancyjny Casio to chyba luzik. Jeśli nie to po gwarancji. :(
Co za tym idzie.
Jeżeli irytuje bardzo to odesłać do serwisu. Albo pokochać jak własne. :))

Apa13 napisał/a:
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć pifko
:
W takim razie spróbuję się z nim zaprzyjaźnić, a może przy jakiejś okazji pomyślę o serwisie ;) dzięki za uwagę

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum