Dożyliśmy czasów, że nowy, męski zegarek nie może mieć miej niż 42 mm a zegarek o średnicy 46 mm nikogo chyba już nie szokuje. Faceci z małymi nadgarstkami (nawet ci z nadgarstkami 18 cm zastanawiają się czy ich nadgarstki nie są za małe...) szukają dla siebie fajnych zegarków i mają z tym spore trudności. Niektórzy (twardziele) noszą albo staruszki mające 32-36 mm, kombinując z podkładkami albo zakładają klocki, których uszy wystają poza obrys nadgarstka
Co lepsze? Ja nie wiem. Noszę i stare maluszki i współczesne klocki.
Czasami trafi mi się okazja porównania starego zegarka z jego nową wersją. I wtedy pojawiają się dylematy...
Jeden za mały, drugi za duży. Jeden fajny i drugi fajny. Jeden fajniejszy, drugi mu nie ustępuje. Nowy błyszczy polerką i szlifem tarczy, szczerzy się ostrymi indeksami, puszcza oko spod przeszklonego dekla. Drugi, nieco już sterany życiem, mówi „swoje chłopie przeszliśmy, pasujemy do siebie jak orzeł i reszka tej samej monety. I chociaż może polerka się trochę zmatowiła oczka lumy już nie świecą tak, jak 30 lat temu, ale nic to! Przecież nasi lekarze powiedzieli, że bebechy ciągle zdrowe i naprawić łatwiej, bo materiały lepsze...”
Nowy ładniejszy, bo młody
I którego tu wybrać?
W starszym PR516 jest nieoryginalna koronka. Oryginalna była sygnowana. Także sekundnik był krótszy.
Odpowiedz do tematu
: Ale to już było. I nie wróci więcej?
:
Staruszek ładniejszy z czoła, choć z werku już niekoniecznie.
Ponosiłbym oba i wtedy zadecydował
Ponosiłbym oba i wtedy zadecydował
Skoro nie stać na rolexa ,
będziem nosić pierdzielexa
będziem nosić pierdzielexa
:
Otóż może i często ma
W pierwszym zdaniu od razu kłamliwe twierdzenie, więc dalej nie czytam
Fajne porównanie, oba fajne, ale dziadek fajniejszy
Z_bych napisał/a: |
nowy, męski zegarek nie może mieć miej niż 42 mm |
Otóż może i często ma
W pierwszym zdaniu od razu kłamliwe twierdzenie, więc dalej nie czytam
Fajne porównanie, oba fajne, ale dziadek fajniejszy
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
русский тролль иди нахуй
:
oba fajne ale chyba jednak nowy...
Skate or die!
:
Chyba jednak nowy. Ciekawszy.
Pozdrawiam
Eryk
Pozdrawiam
Eryk
We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
Na żywo imo lepiej wypada stary. Nowy to kawał kloca, jest bardzo gruby. Chociaż to i tak ciekawy zegarek.
Trzecia opcja to stary Tissot PR516 z automatem i niebieską tarczą z wiszącymi indeksami. Ma bodajże 38 mm.
Trzecia opcja to stary Tissot PR516 z automatem i niebieską tarczą z wiszącymi indeksami. Ma bodajże 38 mm.
Antisocial and faceless...
:
Ja mam ostatnio taką fazę, że staruszków nie noszę. Szkoda mi ich. Staram się regularnie wymieniać modele na takie w lepszym stanie - co powoli staje się nierealne.
:
Odpowiedz do tematu
Wiesz Alamo, czterdziestolatków nie uważam za staruszki Akurat tego PR noszę całkiem często.
Antisocial and faceless...