Odpowiedz do tematu
: Citizen Radio Controlled CB0021-57E
Jak w temacie . mam zegarek Citizen Radio Controlled CB0021-57E ostatnio nosilem go w grudniu pozniej lezal w pudelku przeszklonym w sumie w ciemnym koncie pokoju roleta na pol okna zaslanieta. pogode mamy jaka mamy . dzis zagladam do niego a on stoi stanal 16 stycznia . mogl sie rozladowac calkowicie aku ? Zegar nie reaguje na przycisk na odciagniecie koronki nic
:
Tak, poczekaj na słoneczny dzień i podładuj.
:
Mialem z 5 szt eco i pierwszy raz cos takiego mi sie zdarzyło
:
Ostatnio zmieniony przez maciek 2018-01-19, 18:31, w całości zmieniany 1 raz
Wydaje mi się, że w instrukcji do eco-drive jest napisane, żeby w żadnym wypadku nie dopuścić do tego, żeby zegarek całkiem stanął... bo to niestety jest kaplica.
Może po to dają sygnalizację sekundnikiem o słabym naładowaniu aku, żeby zareagować póki się jeszcze da?
Może po to dają sygnalizację sekundnikiem o słabym naładowaniu aku, żeby zareagować póki się jeszcze da?
Ostatnio zmieniony przez maciek 2018-01-19, 18:31, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez revolta 2018-01-19, 18:56, w całości zmieniany 1 raz
Maciek wiesz jak jest . zegar jest piatej szostej reki nie wiesz czy aku jest zdrowe itd . rok chodzil bez problemu nigdy nie stanal . jest pochmuro na zewnatrz pokoje niedoswietlone pudelko w rogu stalo . wychodzi na to ze chodzil od lezakowania 20 dni a stanal 16 stycznia
Ps. Nie moge miec pretensji ze zegar zepsuty lub z wada . bo jednak rok u mnie chodzil bez problemow
Ps. Nie moge miec pretensji ze zegar zepsuty lub z wada . bo jednak rok u mnie chodzil bez problemow
Ostatnio zmieniony przez revolta 2018-01-19, 18:56, w całości zmieniany 1 raz
:
maciek, wielokrotnie rozładowałem ecodrajwa do końca (mam ich trochę ) i nigdy nic się nie stało. Po 15 minutach na Słońcu sekundnik zawsze ruszał i zegarek działał dalej prawidłowo.
:
Ostatnio zmieniony przez maciek 2018-01-19, 19:25, w całości zmieniany 1 raz
Tak, racja, coś mi się pochrzaniło. spojrzałem teraz do instrukcji, niczego takiego tam nie ma. Za to jest, że jak stanie to dziada do światła i ruszy.
Także, chyba jesteście uratowani kolego z Mazur...
Także, chyba jesteście uratowani kolego z Mazur...
Ostatnio zmieniony przez maciek 2018-01-19, 19:25, w całości zmieniany 1 raz
:
Maciek wezzzz juz myslalem ze kaplica . spojrzalem na zegar i napisalem posta , teraz czytam o tym i wychodzi na to ze naprawde brak slonca
:
revolta, tylko pamiętaj, że lepiej nie ładować w pełnym Słońcu tylko w takim lekko rozproszonym, np. przez firankę.
:
...albo przez roletę lepiej.
Tomek napisał/a: |
revolta, tylko pamiętaj, że lepiej nie ładować w pełnym Słońcu tylko w takim lekko rozproszonym, np. przez firankę. |
...albo przez roletę lepiej.
:
O kazdej porze roku ?
[ Dodano: 2018-01-19, 19:36 ]
Roleta do polowy odslonieta byla w sypialni
[ Dodano: 2018-01-19, 19:36 ]
maciek napisał/a: | ||
...albo przez roletę lepiej. |
Roleta do polowy odslonieta byla w sypialni
:
No właśnie, jakbyś miał roletę odsłoniętą całkiem, a ładował zegarek w łazience, to by nie zdechł...
:
No juz masz pomagacza. co jabym bez ciebie zrobil .
:
revolta napisał/a: |
No juz masz pomagacza. co jabym bez ciebie zrobil . |
:
Odpowiedz do tematu
Ja bym go pod lampkę biurkową na parę godzin wystawił
Już tak kiedyś "leczyłem" Citkowe eco jak nie było słońca.
Już tak kiedyś "leczyłem" Citkowe eco jak nie było słońca.
World Wide Watches