Hej,
próbuję przechrzcić mojego kumpla na dobrą drogę i postanowiłem działać!
Już miał kupować takie toto:
kiedy w ostatniej chwili udało mi się go powstrzymać
powiedziałem, że ja jak i moi kumotrzy na pewno wymyślimy coś lepszego i ciekawszego.
Pomożecie znaleźć coś? Założenia takie - mechaniczny, chrono być nie musi - ma mieć po prostu węża na tarczy, budżet ~1000zł. Podobny z wyglądu.
Ma to być pierwszy świadomy zegarek więc są zakusy na słiskłalitę, no ale może uda się przepchnąć coś innego.
Pierwsze o czym pomyślałem to Ingersoll! podobny, niedrogi, automat.
ponieważ linka do tego tematu podrzucę kumplowi to wklejam tego Ingersolla, żeby wiedział jak wygląda:
foto: Darek K
Odpowiedz do tematu
: alternatywa dla Atlantica chrono - pomoc dla kumpla
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2011-04-18, 09:00, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2011-04-18, 09:00, w całości zmieniany 2 razy
Skate or die!
:
Czyli taki bardziej elegancki ma być? może mewka? np taka
albo taka?
sprecyzuj może trochę wielkość czy taki wielki jak ingersoll czy coś mniejszego jednak?
albo taka?
sprecyzuj może trochę wielkość czy taki wielki jak ingersoll czy coś mniejszego jednak?
:
Ostatnio zmieniony przez Iks 2011-04-18, 16:05, w całości zmieniany 1 raz
Ja jestem za Ingersollem. cena fajna, a dodatkowo bardziej uniwersalnie wygląda, założy go i do dżinsów i do garnituru.
I linka KLIK
I linka KLIK
Ostatnio zmieniony przez Iks 2011-04-18, 16:05, w całości zmieniany 1 raz
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Iks dobrze gada - Ingersoll jest OK, ale może niekoniecznie byczek fernando
G. Gerlach - polskie zegarki
Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!
:
A to też fakt, że do 1k złotych znajdziesz inne ciekawe modele Ingersola, ale czy cena jest usprawiedliwiona to już inna bajka
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Hmm, też się nad tym Atlanticem zastanawiałem. Podobne zegareczki ma też Tissot czy Claude Bernard. Mi osobiście pod wpływem przebywania na forum przeszła Atlantica i powoli zastanawiam się nad czymś poprawnym politycznie. Propozycje od TowRoupas są świetne. Wiem, że zaraz mnie skarcą ale Ingeroll wydaje mi się ciut duży.
:
pfff, toć to maleństwo . Duże to są dopiero od 47mm, a "nieco może przyduże" 55mm
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
dołożyć do ruskiego chrono jakiegoś, z naciskiem na strzałkę
albo
seiko jakieś (trochę tego jest)
albo
orient jakiś (jw.)
albo
seiko jakieś (trochę tego jest)
albo
orient jakiś (jw.)
:
A ja bym doradził koledze tego Atlantica
Jak mu się spodobał, to czemu nie. Nie ma co na siłę kombinować z sekciarskim Ingersollem
Jak mu się spodobał, to czemu nie. Nie ma co na siłę kombinować z sekciarskim Ingersollem
:
Ostatnio zmieniony przez zero8 2011-04-19, 07:01, w całości zmieniany 1 raz
Dobry atlantic nie jest zły, ja takiego i żyje
Ostatnio zmieniony przez zero8 2011-04-19, 07:01, w całości zmieniany 1 raz
:
I to Panowie możemy na sztandarach wyhaftować
jslanina napisał/a: |
Mi osobiście pod wpływem przebywania na forum przeszła Atlantica i powoli zastanawiam się nad czymś poprawnym politycznie. |
I to Panowie możemy na sztandarach wyhaftować
G. Gerlach - polskie zegarki
:
Jakby kolega był skłonny przekroczyć budżet, to mogę się rozstać z takim Atlanticem:
Pozdrawiam
TomeK (Teston)
*** Me, citizenoholic ***
TomeK (Teston)
*** Me, citizenoholic ***
:
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-04-20, 08:53, w całości zmieniany 4 razy
tak, żeby było jasne dla Maćka (bo o nim mowa) co to strzałka:
jeszcze taki poljot
ale ja myślę, że nie tędy droga...
Żadne seiko, orienty (chociaż osobiście jestem ich fanem) nie nadają się - chłopak dopiero wchodzi do gry i "chciałby coś z tego mieć" tzn coś co da mu poczucie spełnienia drobnych snobistycznych słabostek.
My to mamy już za sobą ale sami wiecie jak to jest za pierwszym razem - dlatego uważam, że nie ma co na siłę wbijać mu do głowy seiko czy poliota bo są dobre i już! te sobie kupi jako 10 czy 11 zegarek, jak go wciągnie zajawka.
Tymczasem myślałem o jakichś okazjach, jak np ta:
Edit Mod - nie linkujemy tego Forum
Nie wiedziałem, że z tym forum jest jakiś beef, myślałem że tylko z kici kici...
w takim razie fotka:
czy Certina kostka co to ją Filip sprzedawał, fajna była i tania - to wszystko jednak pod warunkiem spodobania się nabywcy.
jeszcze taki poljot
ale ja myślę, że nie tędy droga...
Żadne seiko, orienty (chociaż osobiście jestem ich fanem) nie nadają się - chłopak dopiero wchodzi do gry i "chciałby coś z tego mieć" tzn coś co da mu poczucie spełnienia drobnych snobistycznych słabostek.
My to mamy już za sobą ale sami wiecie jak to jest za pierwszym razem - dlatego uważam, że nie ma co na siłę wbijać mu do głowy seiko czy poliota bo są dobre i już! te sobie kupi jako 10 czy 11 zegarek, jak go wciągnie zajawka.
Tymczasem myślałem o jakichś okazjach, jak np ta:
Edit Mod - nie linkujemy tego Forum
Nie wiedziałem, że z tym forum jest jakiś beef, myślałem że tylko z kici kici...
w takim razie fotka:
czy Certina kostka co to ją Filip sprzedawał, fajna była i tania - to wszystko jednak pod warunkiem spodobania się nabywcy.
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-04-20, 08:53, w całości zmieniany 4 razy
Skate or die!
:
Kyle, możesz wrzucić fotkę tego Zeno co chciałeś sprzedać?
Skate or die!
:
Odpowiedz do tematu
tutaj są
http://www.chinawatches.pl/viewtopic.php?t=4794
właściwie zrezygnowałem ze sprzedaży, bo Stowa poszła
no chyba że mnie będzie bardzo przekonywał, bo w sumie brakuje parę groszy na laptopa nowego
http://www.chinawatches.pl/viewtopic.php?t=4794
właściwie zrezygnowałem ze sprzedaży, bo Stowa poszła
no chyba że mnie będzie bardzo przekonywał, bo w sumie brakuje parę groszy na laptopa nowego