Klasyk wizytowo - biznesowy do 1000 USD
Odpowiedz do tematu

: Klasyk wizytowo - biznesowy do 1000 USD
Kolega ze Stanów poprosił mnie o pomoc w znalezieniu zegarka na "dinner parties i business meetings" Najchętniej widziałby coś w złotej kopercie, jest młodą osobą więc myślę, że rozmiar 40mm można jak najbardziej brać pod uwagę. Budżet jaki chce przeznaczyć to 1000 USD - na moje pytanie czy zegarek ma być typowo pod garnitur czy bardziej koszula + jeansy odpowiedział:

Cytat:
najchetniej to bym kupil dwa, jeden pod garnitur, jeden pod jeansy/koszula

budzet hmm pewnie do 1k$ za 2 chyba, zebym poszalal to za 1.

Poleciłem Kemmnera Tonneau z ciemną tarczą do jeansów + koszuli i Tissota Visodate 1957 w złocie z jasną tarczą jako typowego garniturowca. Niestety nie siedzę zbyt głęboko w temacie takich zegarków, nie znam też specyfiki Amerykańśkiego rynku, zwracam się więc z pomocą do bardziej obeznanych i doświadczonych kumotrów o wskazanie właściwej drogi :wink:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Bardzo dobry wybór kemmnerka.
Są też z jasną tarczą i w złotej kopercie :)

:
Hamilton Jazzmastera niech sobie kupi, żeby było wypas, to w wersji chrono. Ale pozłotę bym odpuścił. Chyba że kolega jest lawyer, ale wtedy złoty Rolek datejust :smile:

:
Młody człowiek i złota koperta /
hmmm m trochę się zdziwiłem :???:
Hamiltona jakiegoś dużego trzeba mu kupić, tylko czy zegarkiem za 1000 $ tam za wielką wodą można coś zdziałać na salonach :mrgreen:

Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
:
no, ale też umówmy się, że do Białego Domu to on na kolacje nie będzie chodził, rozwija się, rozwija firmę, pewnie ma spotkania z klientami itp. a, że chce złoty - rzecz gustu :razz: :mrgreen:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
może to

http://www.ebay.de/itm/Ju...=item4ab092845e

a jak sie dołoży to taki wypas

:
Ja tez mam gdzies gleboko zakorzeniona sympatie do garniturowca w zlotej kopercie.

Az wstyd sie przyznawac, ale kiedys sobie kupie jakas retro Omege w pozlacanej kopercie.

Cos w ten desen:

Bo tak i juz. Ale nowego w budzecie 1000 USD to raczej sie nie da.

Pozdrawiam
Eryk

P.S. Ktos wie co to za model, tak przy okazji?

Ostatnio zmieniony przez Erolek 2011-12-21, 16:46, w całości zmieniany 1 raz
:
Iks1984 napisał/a:
... ma spotkania z klientami itp. a, że chce złoty - rzecz gustu :razz: :mrgreen:

Tak śmiechem żartem to ja na spotkania z klientami zakładałem niebieskiego GAZa 14 normalnie ludzie miękli w oczach. Siadałem przy stoliku i widziałem, że facet w ogóle już nic nie jarzy tylko chce zobaczyć co to ja za zegarek mam na łapie. W efekcie podpisywał nie czytając umowy nawet. Dobrze , że ze mnie uczciwy człowiek, ale w tej Ameryce ..... :mrgreen:

Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
:
Tak podpisywali, nie czytając :shock:
Ty to farciarz jesteś....na jutro muszę gaz-a kupić, jadę na rozmowy w sprawie nowego kontraktu, a fortis w oczy się nie rzuca :)

:
Może Mido Baroncelli...

:
dago napisał/a:
..na jutro muszę gaz-a kupić, jadę na rozmowy w sprawie nowego kontraktu,
jeśli to kontrakt na import ropy, gazu ziemnego czy złota to jednak kup GAZa 14 ale jeśli to kontrakt na import wigilijnego karpia to i Fortisem obleci :mrgreen:
;)
ps.
Kolega Twój to Polak czy Amerykanin bo oni mają trochę inne gusta.

:
Polak - emigrant :wink: Już zdaje się wybrał - Tissot Visodate 1957 w stali z czarną tarczą jako klasyk do garnituru, do tego polecam mu właśnie coś z białą tarczą ale na bransie - będzie miał zestaw na praktycznie każdą okazję :wink:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Ten Tiszot to chyba najładniejszy z Tiszotów jakie ostatnio wypuścili. W sumie dobry wybór. Jak mu kupisz w Polsce to jeszcze na konkretny zegarek zostanie, bo ich ceny u nas niskie.

Blaz
[Usunięty]
:
Mido, ale w kopercie nie dla baronów. :???: :lol:

:
tzn? :razz:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum