Anchar się jednak nie sprawdził więc szukamy dalej, czegoś innego, czegoś świeżego. Inny kształt koperty najchętniej bo w kolekcji prawie same nurki, rozmiar ~44mm. Ja sobie upatrzyłem coś takiego:
Może macie jakieś inne pomysły? Budżet około 2K złotych, ale mogą być i dwa po połowie i trzy za jedną trzecią
Odpowiedz do tematu
: coś innego...
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
No to jest cos innego . iks czy napewno
:
od dawna mi się ten Stenek podoba
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
I mnie też ten Stenek podoba się . Ale jakoś brak przekonania do kliknięcia...
Chyba musze go najpierw pomacać.
Chyba musze go najpierw pomacać.
Witajcie na Forum chinawatches.
Przynależność do forum nie jest obowiązkowa.
Przynależność do forum nie jest obowiązkowa.
:
To jest zegar ktorego trzeba by było jednak na zywca obmacac ( poprostu nie moj styl ale to tobie ma sie podobac )
:
No więc właśnie, to kupa kasy jakby nie patrzeć, waham się czy nie wziąć Tritona - ten podejdzie na bank, ale kolejny nuras??
Ostatnio zmieniony przez Iks 2011-12-25, 19:09, w całości zmieniany 1 raz
xylog napisał/a: |
Ale jakoś brak przekonania do kliknięcia...
Chyba musze go najpierw pomacać. |
Ostatnio zmieniony przez Iks 2011-12-25, 19:09, w całości zmieniany 1 raz
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Iks1984, - bierz Aviatona i się nie zastanawiaj. Tomek zachwalał i na mojej liście się znajduję. Kasa faktycznie zacna, zegar jednak mocno niepowtarzalny. Jakość bankowo będzie bardzo wysoka a i świeci nieźle. Poza tym jak nie podejdzie - pewnie znajdą się chętni (oczywiście jak to będzie koło lutego)
:
Iks, zegar wielce zacny ale, UWAGA, jest bardzo duży, to 44mm praktycznie w kwadracie .. Na ręku wygląda dużo masywniej od Boschetta, który ma również 44mm.
:
Miałem na łapce takiego, tylko chrono...
Wielkością mnie przygniótł, ale ja mam mikre 16,5-17 w łapce.
Aczkolwiek duuuży, sprawia wrażenie większego od boschett-a, jak wspomniał Tomek.
Wielkością mnie przygniótł, ale ja mam mikre 16,5-17 w łapce.
Aczkolwiek duuuży, sprawia wrażenie większego od boschett-a, jak wspomniał Tomek.
:
Mam, ale mam również szczęście posiadać płaski nadgarstek. Stąd mogę sobie pozwolić na noszenie nieco większych zegarków .. W kolekcji mam nawet 50mm (bez koronki) Żaka LeMansa Lug to lug ma 56mm i nie wystaje poza nadgarstek.
:
Bo to jeszcze właśnie ważny kształt oraz szerokość nadgarstka. U mnie np po szerokości ledwo 54-55 mm naciągane no i nadgarstek kościsty z sękiem wiec zegarki 40mm akuratne, 42 to już duże są.
Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2011-12-26, 12:42, w całości zmieniany 1 raz
Tomek napisał/a: |
Lug to lug ma 56mm i nie wystaje poza nadgarstek. |
Bo to jeszcze właśnie ważny kształt oraz szerokość nadgarstka. U mnie np po szerokości ledwo 54-55 mm naciągane no i nadgarstek kościsty z sękiem wiec zegarki 40mm akuratne, 42 to już duże są.
Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2011-12-26, 12:42, w całości zmieniany 1 raz
Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
:
Jest fajny, jest inny niz standardowe zegarki ale jak to wygląda na nadgarstku ???
..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
Odpowiedz do tematu
Tomek - Zdaję sobie sprawę z rozmiaru, stąd rozterki Aviation ile ma lug to lug? Boschett wcale nie był taki wielki, Anchar za to był i to mimo wyprofilowania koperty, leżał dobrze, ale okazało się, że to jednak nie to - jeśli Aviation jest rozmiarowo pomiędzy nimi, to będzie pasował
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW