#1 Wysłany: 2019-09-28, 23:19 Dual crown i wewnętrzny bezel
Mam prośbę o poradę przy wyborze zegarka.
Aktualnie użytkuję Android Octopus oraz to samo w wersji Armor50.
Generalnie jestem zachwycony, ale z racji zbliżającego się kryzysu wieku średniego zamarzyłem sobie takie coś tylko bardziej prestiżowe
Problem polega na tym, że często korzystam z bezela i nie może być zakręcany,
więc longines legend diver i alpina seastrong niestety odpadają. Może ktoś ma jakieś sugestie(zegarki używane lub nowe).
No właśnie chciałbym coś takiego prestiżowego, żeby potem mam nadzieję wnukom przekazać;) Inaczej za nic na świecie bym nie dokupował kolejnego zegarka tego samego typu. Problem jest taki, że chyba niestety wszystkie wszystkie prestiżowe marki mają zakręcane koronki. Znalazłem Jaeger-LeCoultre Polaris jako spełniający wymagania, ale mam tylko jedną nerkę
Pomógł: 22 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Kwi 2016 Posty: 2462 Skąd: Warszawa
#11 Wysłany: 2019-09-29, 22:04
Thall napisał/a:
No właśnie chciałbym coś takiego prestiżowego, żeby potem mam nadzieję wnukom przekazać;) Inaczej za nic na świecie bym nie dokupował kolejnego zegarka tego samego typu. Problem jest taki, że chyba niestety wszystkie wszystkie prestiżowe marki mają zakręcane koronki. Znalazłem Jaeger-LeCoultre Polaris jako spełniający wymagania, ale mam tylko jedną nerkę
Aaaa to przepraszam - jakoś nie doczytałem, że sikor ma być wysoko w drabinie prestiżu, więc linia partii nie wchodzi w grę