#1 Wysłany: 2009-11-12, 16:08 Tao "retrograte tourbillion"
Myślę, że ten zegarek zasługuje na to by go pokazać. Ładnie przyozdobiony werk, szkiełko z antyrefleksem. Wg mnie śliczny, drażni mnie słowo "retrograte" bo każdy głupi wie, że powinno być retrograde Czemu taki pomysł? nie wiem...Aaaaa dziurbillion na 6-stej faktycznie się kręci
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#2 Wysłany: 2009-11-12, 16:13
Chyba pierwszy dziurbulion jaki widzą moje oczy, który tak został wkomponowany w tarczę że mi się podoba, Na pokładzie oczywiście ST-25 doskonale znany z naszych Parnich. Kompozycja tarczy jak na dziurawca jest bardzo czytelna, moim zdanie duży "+" dla Tao za ten model.
Pagan [Usunięty]
#3 Wysłany: 2009-11-12, 16:43
Jakoś ta tarcza podoba mi się szczególnie,kojarzy z ...jakby podnoszeniem spódniczki (patrząc z zeza i luzując moc wyobraźni ) ...coś ze mną nie tak.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#5 Wysłany: 2009-11-12, 16:51
Literówka do poprawienia, kłamstwo o tourbillonie na deklu do usunięcia i takie Tao, że chińska hiszpańska mucha nie siada. Ogólnie projekt bardzo udany. Zatrudnili projektanta z Europy?
Ogólnie zegarek bardzo ładny. Jedynym jego minusem, IMHO, są napisy na białych paskach przy retrograde. Cały zegarek jest klasyczny i ma ze smakiem zaprojektowaną tarczę, ale te paski pasują, jak świni kwiatek. Jeśli się przymknie na to oko, to zegarek jest piękny.
Jeśli ktoś gustuje w takim typie, to Tao ma również taką propozycję:
Czy Parnis nie mógł zrobić takiego dekla ja się pytam? feluś prędzej czy później też będzie mój Na zdjęciach wygląda bajecznie i jakbym się kompletnie nie znał na zegarkach i nie wiedział co ta za firma i gdzie ma swoje korzenie to po zdjęciach śmiało bym stwierdził, że jest to zegarek na miarę ML czy Eposa Na prawdę dokładność, precyzja i wykonanie powala mnie na kolana.
na tarczy też jest. Wadą Tao są te marketingowe chwyty w stylu swiss design. mi się nie podoba, ale ja nie lubię udziwnionych. Jakby mi dawali rózne ulissesy czy podobne, to brałbym tylko po to, żeby sprzedać od razu . Ale pomijając to projekt jest w miarę harmonijny i robiony z jakąś koncepcją, jest rozwój. Tylko żeby nie odleciał, jak tymi skrzydłami zamerda
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#13 Wysłany: 2009-11-12, 21:49
Skrzydła powiadasz ... a mi się jednak kojarzy bardziej z tą podciągana do góry spódniczką ... i tak podciąga i podciąga a tam ... wieeeeelka dziura!!!
No chyba jednak go nie kupię nawet jak ortografię poprawią.
Blaz [Usunięty]
#14 Wysłany: 2009-11-12, 22:03
O! Ciekawe toto!
Właśnie wyczytałem na wus, że TAO STANDARDOWO wkłada powłokę AR na szkła wszystkich swoich zegarków. Stąd ta niebieska poświata.