Robak - burany (szczególnie w wersji chrono) mają dokładnie te same korzenie co tutimy - pierwsze z nich były składane na podzespołach i maszynach przejętych przez Rosjan z fabryki Tutimy więc bliżej się już nie da
Arek [Usunięty]
#8 Wysłany: 2010-01-31, 18:18
No oczywiście, domyślam się że są jakieś związki, zwłaszcza jeśli chodzi o Longines 'a ale wygląd jak dla mnie jest mało militarny
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#10 Wysłany: 2010-01-31, 20:11
Tutima i Longines maja bardzo duzy zwiazek z wojskiem - Tutlima robila zegarki dla pilotow luftwaffe . Longines tez i dla piechoty. Wskazowki jak najbardziej w stylu wojskowym.
Tutima i Longines to realni, prawdziwi proucenci zegarków wojskowych. Brały udział w wojnach. Kształt wskazówek o którym mówisz był stosowany w wojskowych zegarkach lat '70, poza faktem że jest brzydki i mało czytelny..
Ja się kiedyś nad nim zastanawiałem. Tylko że to jest jednokamieniowy Szwajcar, a właściwie istnieją podejrzenia, że Chińczyk.
Zainteresuj się może wyrobami RLT:
http://www.rltwatches.co....RLTwatches.html
To taka sama manufakturka jak Precista, tylko mniej znana.