Pies czy kot?: pies Pomógł: 12 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Lut 2011 Posty: 14652 Skąd: Warszawa
#1 Wysłany: 2014-11-28, 20:25 Casio A-1000
Mam Problem
Na 99,5 % procent padł akumulator w nim, podobno moja wina , za mało go naświetlałem, był już w serwisie, doładowali go . Wszystko było oki dopóki nie poleżał parę dni w pudełku. Gość powiedział że jak będzie akumulator do wymiany to duży problem, nie wiem o co mu chodziło?
Czy można taki kupić w sieci i dać swojemu majstrowi do założenia czy serwis potrzebny?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 8 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Paź 2010 Posty: 1675 Skąd: *Miasto know-how
#2 Wysłany: 2014-11-28, 21:57
Jacobi, nie masz się co denerwować. Tu montowane są standardowe akumulatory litowe o napięciu 2.3V.
To standard Casio w większości zegarków zaopatrzonych w solar i radyjko. Zamiennik kupisz za około 20-25 dolarów.
Z tego co się orientuję, najlepsze zamienniki są ze stajni Panasonica, sygnowane nazwą CLT.
Szczerze powiedziawszy, nie za bardzo orientuję się w czym serwis widzi problem przy wymianie akumulatora
_________________ "Żyj pasją, a spełnisz marzenia"