Witam wszystkich.
Już czas zaprezentować po blisko 3 latach finalny efekt moich zmagań z tym, żeby mieć wyjątkowy zegarek tzn. taki jaki sobie wymyśle i zrobie (oczywiście poza mechanizmem).
Na początek trochę danych:
średnic koperty - 44 mm,
z koronką - 48 mm,
z uszami - 54 mm,
wysokość - 18 mm,
waga 205 g,
stal 316l,
szkiełko szafirowe,
mechanizm automatic Miyota 8215
koronka zakrencana średnica 7 mm.
Część z was mogła go widzieć już na kizi. Wcześniej wrzucałem już fotki na CW, ale wtedy jeszcze nie było koronki, w środku siedział quartz i zmieniłem trochę wygląd tarczy (inne indeksy) http://czwarty-wymiar.pl/...cc1c3333558a15e.
A oto efekt finalny, który pewnie większości nie przypadnie do gustu, ale ja jestem baaaaardzo zadowolony . Najbardziej jestem dumny z lumy na indeksach (mieszanka według własnego przepisu - masa świecąca i proszek świecący) - świeci intensywnie przez całą noc i nawet nad ranem nie ma najmniejszego problemu odczytać godzinę. W ciemności zaraz po naświetleniu może służyć jako latarka . Zresztą działanie widać na 5 zdjęciu, które było robione przy dziennym oświetlaniu.
Ostatnio zmieniony przez ICE 2013-11-09, 21:49, w całości zmieniany 2 razy
Pies czy kot?: kot Pomógł: 19 razy Wiek: 46 Dołączył: 07 Lis 2012 Posty: 6680 Skąd: North
#2 Wysłany: 2013-11-09, 21:55
Łoł, koperta bardzo oryginalna ale czy taki "prodiż" wygodnie się nosi?
Tarcza świetna i widziałbym ją w bardziej klasycznej kopercie, np. w modowanych seikaczach
Graty tego jedynego wyjątkowego
Powiem tak, noszę go ponad pół roku, bardzo rzadko ściągam (należę do tych co śpią z zegarkiem na ręku ) i nigdy nie miałem wrażenia, że jest niewygodny. Na początku miałem obawy, że takie uszy będą przeszkadzać, ale okazało się, że nosi się go tak samo jak wszystkie inne zegarki.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 16 Sie 2012 Posty: 1176 Skąd: Łódź
#4 Wysłany: 2013-11-10, 00:01
Włożonej pracy i wysiłku można tylko szczerze pogratulować.
Naprawdę szacunek, choć nie zmienia to faktu, że zegarek mnie nie przekonuje. Zwłaszcza w połączeniu z bransoletą.
Ale to delikatnie ująłem
_________________ Pozdrawiam
Jarek
Ostatnio zmieniony przez Jarek 2013-11-10, 00:02, w całości zmieniany 1 raz
Mi również bardziej podoba się na pasku, ale niestety pasek mi nie służy , dlatego ostatecznie wylądował na bransolecie. Ta, która jest na niego założona nie bardzo pasuje. Cały czas poszukuje masywnej, pasującej bransolety, ale niestety do tej pory nie udało mi się takiej zanabyć.
Gratulacje. Nie ważne czy się komuś tam podoba, czy nie. Ważne, że dokończyłeś projekt i jesteś z niego zadowolony. Daj więcej zdjęć, szczególnie tarczy w makro. A jeśli możesz to opisz jak robiłeś tarczę - tylko powoli i dokładnie
#10 Wysłany: 2013-11-11, 10:40
Moim zdaniem o wiele lepiej wygląda na pasku niż na bransolecie
Koperta,nie ważne czy się podoba czy nie, jedna jedyna i nie uświadczysz drugiej takiej.