Pierwowzory, jeszcze ciepłe. Na razie na 6 szt. Niedługo na 12.
Wszystko robione ręcznie, deska jodłowa 100-120 letnia. Całość drewniana. Możliwe inne ustawienie środka i personalizacja.
Poduszki będą atłasowe, też szyte ręcznie.
Wypełnienie do wyboru puch gęsi lub pawi pawi za dopłatą
Póki co zdjęcia tak na szybko, bez poduszek jeszcze. Wszystkie uwagi mile widziane
Pytanie, czy haczyk, czy wpuszczany magnes? Czy potrzebne ograniczniki otwarcia?
ale zawiasy mocno na minus Zbyszku
Takie wpuszczane zawiasy obowiązkowo. Zwłaszcza że fazy są zrobione "dupne", to i bez ograniczników by się wtedy pewnie obeszło
_________________ Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić!
Z_bych Koneser chińskiego majeranku Morda Zdradziecka
Poduszki się szyją dopiero. Będę atłasowe i płócienne.
Dzięki za każdą uwagę. Z zawiasami wpuszczanymi jest problem, bo do tego jest niestety potrzebna specjalny jakiś sprzęt i chyba grubsza ścianka. Ale na nie też mam pomysł. Magnesy zamiast haczyka będą
Musisz Zbyszku trochę poprawić bo na allegro można za 30 zł kupić fajne pudełka decoupage całkiem fajnie zrobione a tutaj i malowanie nie jest tip top łączenie desek również. Pomysł fajny ale nad jakością trzeba popracować.
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Myślę że problem jest ten sam, co w przypadku wpuszczanych - wymaga to frezarki, której pewnie Byniu nie ma
Zbyniu, w tej grubości ściankę spokojnie możesz wpuścić zawias, najprostszy możliwy sposób to "dremel" za trzy stówki, i ręczne wyfrezowanie otworów. Możesz to zrobić nawet wiertłem.
Potem nawiercasz to z zewnątrz, i skręcasz licując śruby.
Drugi wariant to taki jak mówią chłopaki : wpuszczany zawias. Tu się nafrezujesz więcej, bo one są szersze i głebsze, ale mają za to dwie zalety. To jest ogranicznik uchyłu i blokada.
IMO magnes to jest zły pomysł, bo jeśli dasz magnes wystarczająco silny by realnie trzymał pokrywę, to on będzie magnesował zegarki.
I mówię śmiertelnie poważnie, do Dragonów babońskich zrobiliśmy specjalne cieniutkie meshowe bransolety z magnetycznym zapięciem. Skutek był opłakany.
Super to wygląda, ale ja bym potrzebował takiego na 50-60 sztuk Da się zrobić? Ewentualnie w dwóch częściach po 30
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14425 Skąd: Gliwice
#12 Wysłany: 2021-01-08, 21:18
Fakt. Małych pudełek na kilka, może 10-12 zegarków jest mnóstwo i często w śmiesznych cenach. Ale jak szukasz czegoś większego - na całą kolekcję - to zaczynają się schody.
Ostatnio zmieniony przez Machu 2021-01-08, 21:19, w całości zmieniany 1 raz
Fakt. Małych pudełek na kilka, może 10-12 zegarków jest mnóstwo i często w śmiesznych cenach. Ale jak szukasz czegoś większego - na całą kolekcję - to zaczynają się schody.
Dokładnie. Dlatego myślałem o czymś customowym, bez pokrywki nawet. Poduszeczki można zamówić na Aliexpress, zostaje kwestia złożenia przegródek.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29439 Skąd: KrK
#15 Wysłany: 2021-01-10, 09:03
Zbyszku, to to pudło o którym rozmawialiśmy
Tak jak wyżej napisali.
Ogranicznik kusi być. Może teleskop jak w klapie samochodu
Magnez jak pisał Alamo. Odpada.
I jeszcze wyścielenie czymś "podlogi" i ścianek. Będzie się kajdan rysował.