Wiem ze to nie forum zbieraczy zdjec, ale mysle ze i tak warto zerknac na ten artykul z English Russia (ogolnie polecam ta swietna stronke, choc ostatnio sporo nawrzucali tam sporo reklam...)
Wpadły mi w łapy dwa katalogi Poljota z 1982 roku i Rakiety z 1984.
Będę je musiał oddać, ale porobię ich lepsze fotki (albo skany) w dużych rozdzielczościach.
Każdy chętny dostanie kopię - jak ładnie poprosi .
Proponuję zamieszczać w tym temacie dostępną literaturę dotyczącą zegarków radzieckich.
Oczywiście jedynie w celach rozrywkowych i poznawczych .
A teraz mała próbka
_________________ Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3547 Skąd: Warszawa
#21 Wysłany: 2011-02-15, 21:22
To ja już poproszę bardzo ładnie
Chomik możesz zerknąć na stronę ze zdjęciami Szturmańskich Poldków i wrzucić zdjęcie Szturmańca bez koronki z lewej strony bo mam okazję takiego zakupić
Ostatnio zmieniony przez Ghostdog 2011-02-15, 21:23, w całości zmieniany 1 raz
Jedyny Poldek chrono jaki występuje w tym katalogu to ten z okładki (jest na pierwszej fotce) - ma koronkę z lewej do obracania pierścieniem wewnętrznym.
Zestawienie werków Poljota jakie występują w tym katalogu:
2609.H
2612.1
2614.2H
2616.2H
2627.H
2628.H
3056 - kwarcok
_________________ Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
Ostatnio zmieniony przez chomior 2011-02-15, 21:33, w całości zmieniany 1 raz