prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#1 Wysłany: 2012-09-12, 11:57 jaki nuras niebieski max do 2K PLN
Hej, planuję większy zakup i będę chyba musiał upłynnić część z moich zegarków.
Problem w tym, że akurat koledze bardzo się spodobał mój dotychczasowy graal i mógłbym go sprzedać bez problemu zdobywając środki na kolejne zachcianki.
Oto i on:
Mógłbym za niego dostać jakieś 1200 i teraz mam dylemat.
Czy znajdę kiedyś zegarek równie cieszący mnie co ten? Jeśli nie to go nie sprzedaję i dozbieram ten 1200 zł. Najwyżej zakup się trochę przedłuży.
Ale jeśli pomożecie znaleźć coś co byłoby warte zainteresowania (w późniejszym terminie) to candino sprzedam a ten nowy dopisze się do listy.
A zatem jakie wymagania powinien mieć ten zegarek abym mógł myśleć o rozstaniu z candino:
- stalowy nurek wr >= 200
- niebieska tarcza (nie granatowy ani nie błękitny)
- bezel stalowy lub ostatecznie malowany ale koniecznie z wystającymi stalowymi indeksami jak w UN (w szczególnych przypadkach dopuszczam jego brak)
- indeksy nakładane srebrne z lumą (raczej nie okrągłe)
- kraj pochodzenia - obojętny
- automat, mechanizm obojętny
- rozmiar >=42mm
- może być używany (stan dobry +), z zagranicy lub vintage (ma być do regularnego noszenia) - ważne żeby się zmieścił w cenie do 2K, 2,5K pln.
- mile widziany fajny AR
A oto inspiracje, w kolejności najbardziej podobających misię:
właściwie myślałbym o Mido bo mierzyłem wiele razy i mi się podobał ale cały czas boję się, że mi się opatrzy ta koperta no i szkoda, że nie ma tych wskazówek:
Ale chcę otago szare więc to bez sensu.
no i projekt Sylwka na fokę, ten co nie przeszedł - podoba mi się bardzo, chociaż lekko błękitnawy...
Proszę o rozkręcanie szpamerki, pozdrawiam.
Pe do O bez 7 i 9.
_________________ Skate or die!
Blaz [Usunięty]
#2 Wysłany: 2012-09-12, 12:02
Bierz Mido. Byłem o krok od niego. Niesamowity zegarek! Jeden minus: nietypowe mocowanie bransolety.
#3 Wysłany: 2012-09-12, 12:03
Wiem, ale tego się właśnie obawiam... zobaczymy jakie będą inne typy.
#11 Wysłany: 2012-09-12, 14:17
niezgorszy nawet. Musiałbym gdzieś obmacać, rado też - bo chciałem inny bezel ale te nawet są ok.
Ktoś kojarzy gdzie można zobaczyć te marki i poprzymierzać? Wszak to "sfis mejd" to w Bolandzie powinno być łatwo.
EDIT
Gdyby ten model był w niebieskim, to już chyba nie musiałbym szukać:
_________________ Skate or die!
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2012-09-12, 14:22, w całości zmieniany 1 raz