Pies czy kot?: pies
#1 Wysłany: 2013-05-20, 18:52 Pierwszy zegarek - jaki?
Cześć
Czytałem trochę na temat zegarków i przejrzałem oferty. Nie ma dla mnie znaczenia czy będzie to zegarek kwarcowy czy mechaniczny. Jak na razie na celowniku mam Lorus RL423AX9G (mechaniczny) i Seiko SGEG05P1 (kwarcowy). Możecie polecić coś jeszcze z kwarcowych tak do 400 zł? Fajnie jakby pasował do "luźnego" jak i eleganckiego ubioru. Jeżeli o pasek chodzi to zawsze mogę dokupić. W nadgarstku mam 19 cm.
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#6 Wysłany: 2013-05-20, 21:19
Widzę, że w tego typu tematach mało kto się udziela. Pewnie dlatego, że czego bym nie wziął w tej cenie to jeden... pies?
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#7 Wysłany: 2013-05-20, 21:25
Nie, ale nikt nie ma pojęcia co, do czego, jak, komu...
Poczytaj trochę, daj jakieś informacje/wskazówki.
Te na razie podane ktoś kiedyś określił :
Kupię samochód, czerwony do 1000 zł
Widzę, że w tego typu tematach mało kto się udziela. Pewnie dlatego, że czego bym nie wziął w tej cenie to jeden... pies?
Moim zdaniem, słusznie by było, trochę zawęzić wybór.
[ Dodano: 2013-05-20, 22:40 ]
Cezar napisał/a:
Nie, ale nikt nie ma pojęcia co, do czego, jak, komu...
Poczytaj trochę, daj jakieś informacje/wskazówki.
Te na razie podane ktoś kiedyś określił :
Kupię samochód, czerwony do 1000 zł
Ba, żeby chociaż miał być czerwony
marakesz500, Wymienione dwa, bardzo się różnią, może kup oba?
_________________ John Smith
Ostatnio zmieniony przez JohnSmith 2013-05-20, 21:44, w całości zmieniany 1 raz
#9 Wysłany: 2013-05-20, 22:40
Za bransoletkami nie przepadam i dlatego mógłby to być zegarek na pasku. Tarcza jakaś taka prosta jak w tym Seiko, czy Lorusie. Nie ma tam udziwnień i takie mi się podobają. Jakby był jakiś ciekawy zegarek na bransoletce to mógłbym go kupić, a z czasem bransoletkę zamieniłbym na pasek. Nadgarstek mam dość spory i chciałbym żeby zegarek było na nim widać Kolor tarczy może być czarny, bądź biały i tak samo wskazówki (nie chcę np. niebieskich, czerwonych). Chciałbym żeby taki zegarek pasował do różnego ubioru. W garniturach praktycznie nie chodzę, ale często zakładam dżinsy + koszula (czasem marynarka), lubię też chodzić w dżinsach i zwykłych t-shirtach. Czyli taki w miarę uniwersalny zegarek by się przydał, z klasyczną tarczą i w miarę dużą kopertą, na pasku. Podany przeze mnie Lorus dobrze wygląda, ale trochę ten napis taki kobylasty "Lorus" mnie odstrasza. Wolałbym żeby widniał tam napis "Seiko" hehe Nie ma dla mnie znaczenia czy będzie to zegarek kwarcowy, czy mechaniczny. Kwarcowe są tańsze i może tu znajdzie się coś ciekawego...
Za bransoletkami nie przepadam i dlatego mógłby to być zegarek na pasku. Tarcza jakaś taka prosta jak w tym Seiko, czy Lorusie. Nie ma tam udziwnień i takie mi się podobają. Jakby był jakiś ciekawy zegarek na bransoletce to mógłbym go kupić, a z czasem bransoletkę zamieniłbym na pasek. Nadgarstek mam dość spory i chciałbym żeby zegarek było na nim widać Kolor tarczy może być czarny, bądź biały i tak samo wskazówki (nie chcę np. niebieskich, czerwonych). Chciałbym żeby taki zegarek pasował do różnego ubioru. W garniturach praktycznie nie chodzę, ale często zakładam dżinsy + koszula (czasem marynarka), lubię też chodzić w dżinsach i zwykłych t-shirtach. Czyli taki w miarę uniwersalny zegarek by się przydał, z klasyczną tarczą i w miarę dużą kopertą, na pasku. Podany przeze mnie Lorus dobrze wygląda, ale trochę ten napis taki kobylasty "Lorus" mnie odstrasza. Wolałbym żeby widniał tam napis "Seiko" hehe Nie ma dla mnie znaczenia czy będzie to zegarek kwarcowy, czy mechaniczny. Kwarcowe są tańsze i może tu znajdzie się coś ciekawego...
Czyli taki w miarę uniwersalny zegarek by się przydał, z klasyczną tarczą i w miarę dużą kopertą, na pasku.
Big Mako + jakiś pasek od Diloya i masz zestaw do wszystkiego. Niebieski bądź czarny - do wyboru
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#12 Wysłany: 2013-05-21, 06:39
marakesz500 napisał/a:
ak na razie na celowniku mam Lorus RL423AX9G
Miałem tego Lorusa (prawie, mój był biały z niebieskimi wskazówkami http://www.chinawatches.pl/viewtopic.php?t=14299 ) i to jest bardzo fajny casualowy zegarek prawie do wszystkiego (nie popływasz w nim raczej). Nawet do garniaka od biedy nie będzie wstydu. Na białej tarczy napis Lorus nie rzucał się tak bardzo w oczy.
Tyle że dość szybko mi się znudził, mimo naprawdę świetnej tarczy, ale mi prawie każdy szybko się nudzi
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#13 Wysłany: 2013-05-21, 07:52
Iks, chyba będzie ciężko w budżecie 400zł, niemniej jednak to świetna propozycja, bo Big Mako idealnie wpasowuje się w kryteria. Skoro koledze wszystko jedno w kwesti "zasilania", to może coś zbliżonego tylko z bakterią?: