#1 Wysłany: 2013-09-27, 14:46 Alternatywa dla Oceanusa..
Witam,naoglądałem się Ocków na forum-a te Pastiego to wymiatają.
Panowie czy jest jakaś tańsza alternatywa dla Oceanusa-np z serii Edifice?
Wiadomo że Ocki do tanich nie należą,choć stosunek tego co się kupuje-do ceny jest jak najbardziej na plus..
Zależało by mi na solarze,oraz radyjku..wiadomo że o tytan i szafir będzie trudno..
Dzięki i wszystkim za odpowiedzi stawiam po faworku
Ostatnio zmieniony przez k-kapusta 2013-09-27, 14:46, w całości zmieniany 1 raz
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#7 Wysłany: 2013-09-27, 19:33
Sorry
NApisz jeszcze o ile tańsza ma to być alternatywa...
Tak jak koledzy wyżej napisali - starsze Ocki lub Citizeny. Jednak nie zawsze starsze Ocki są wiele tańsze... To że Santino tak kupił to nie znaczy, że zawsze tak jest - czasem starsze modele trzymają wysoką cenę.
Tak mi przychodzi do głowy taki Seiko Spirit jeszcze... czasem można trafić za około 1 k pln:
_________________ World Wide Watches
k-kapusta [Usunięty]
#8 Wysłany: 2013-09-27, 19:44
No właśnie tak do 1k..
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#9 Wysłany: 2013-09-27, 19:57
Tak szukam jakiegoś Edifice, ale nic sensownego w tym budżecie znaleźć nie mogę... Z drugiej strony jak już miałbym 1 k pln dać za zwykłego Edka to lepiej trochę dłużej pozbierać na tańszego Ocka.
Czasem żadna alternatywa nie zastąpi obiektu do którego się dąży.
_________________ World Wide Watches
k-kapusta [Usunięty]
#10 Wysłany: 2013-09-27, 20:08
No fakt,zawsze będzie to tkwiło w głowie ,Miał być na gwiazdkę żółty nurek,a chyba jednak będzie coś z innego gatunku
Pomógł: 8 razy Wiek: 68 Dołączył: 31 Sty 2013 Posty: 1491 Skąd: z innego wymiaru
#15 Wysłany: 2013-09-28, 06:59
Też się zastanawiam (do dnia dzisiejszego) za co w ockach się tyle płaci ?
Po obejrzeniu kilku filmów prezentujących te czasomierze również nabrałem chęci do zakupu, ale jak porównałem inne modele Casio to doszedłem do wniosku że to samo można mieć za niższą cenę i kupiłem taki http://www.demus-zegarki....00DB-1A1ER.html
Na pewno ten sikor źle będzie wyglądać na cinkim nadgarstku, bo to kawał maszyny.
_________________ Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.