Ehh Panie i Panowie. Doszedłem do ściany. Patrzę na półkę z zegarkami i żaden mnie nie cieszy. Żodyn! Ale sprzedawać żal bo te cholerne sentymenty. Z drugiej strony zegarek, który mógłby mi dać sporo radości jest ponad mój budżet. Seiko i Orient odpada, marzy mi się europejczyk. Przykładowo taki Sinn U1, Fortis B52. Z Japonii to może jedynie jakiś wypasiony Citek. Tyle, że wszystko to nie w tej półce cenowej Nie chce szukać substytutów bo nie będą mnie cieszyć na dłuższą metę. Może coś z mikrobrandów. Zegarek EDC, ewentualnie niekonwencjonalny diver vide Sinn.
Nie licząc vintage, chyba naprawdę potrzebuję mieć 2 zegarki. Eleganta i codzienniaka, bo Casio na basen już jest....
Jak żyć?
Dodam, że na chwilę obecną mógłbym na zegarek przeznaczyć maksymalnie 1500 PLN. Nie oczekuję na super propozycje. Chyba po prostu bardziej potrzebowałem się wyżalić
Ostatnio zmieniony przez Buczo 2015-05-18, 16:45, w całości zmieniany 1 raz
A może tak w ogóle nic nie robić w tym temacie i posługiwać się komórką w zakresie sprawdzania godziny?
P.S. Prometheusy fajne są!
Maras68 [Usunięty]
#10 Wysłany: 2015-05-18, 18:54
BUCZO - jak masz taką kaskę to wal w Prometeusza ja bym szarpał...............
Szymon [Usunięty]
#11 Wysłany: 2015-05-18, 18:59
Maras68 napisał/a:
BUCZO - jak masz taką kaskę to wal w Prometeusza ja bym szarpał...............
Ty to wszystko ostatnio tak szarpiesz.... Gerlach zwłaszcza
Maras68 [Usunięty]
#12 Wysłany: 2015-05-18, 19:00
bym szarpał gdybym miał taką kasę-czy wyraziłem się w sposób niejasny
a ponieważ środki idą na inne cele ważniejsze, to bym szarpał, ale nie szarpię, w tym Gerlacha...
ale gdybym tak srał kasą to bym zassał wiaderko na luzie ....
a tak to ja doszedłem do ściany i na razie stoję w miejscu-proza życia.......
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2015-05-18, 19:09, w całości zmieniany 2 razy
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29444 Skąd: KrK
#13 Wysłany: 2015-05-18, 19:10
muchacho_ napisał/a:
Dorian06 napisał/a:
muchacho_, czekam nadal.
Ić pan stont!
ale gdzie.
#14 Wysłany: 2015-05-18, 19:14
Maras68 napisał/a:
bym szarpał gdybym miał taką kasę-czy wyraziłem się w sposób niejasny
a ponieważ środki idą na inne cele ważniejsze, to bym szarpał, ale nie szarpię, w tym Gerlacha...
ale gdybym tak srał kasą to bym zassał wiaderko na luzie ....
a tak to ja doszedłem do ściany i na razie stoję w miejscu-proza życia.......
Maras,
Przecież ja tak po kolezensku się wyzłośliwiam
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2015-05-18, 19:15, w całości zmieniany 1 raz