#1 Wysłany: 2015-05-31, 12:27 Nowy zegarek do 1500 zł
Cześc. Jakoś na lipiec zaplanowałem sobie zakup nowego zegarka. Musi byc koniecznie automatyczny lub mechaniczny. Najlepiej w granicach 40-42 mm, ale jak dobrze leży to maksymalnie 44mm. Na pewno nie garniturowiec, zdecydowanie bardziej coś militarnego, kompresor czy pilot. Divery raczej odpadają. Ponieważ większość zegarków mam z jasną tarczą to tym razem zdecyduję się na coś ciemniejszego. Budżet jak w temacie do 1500 maksymalnie (choć 1000 bardziej by mi odpowiadał). Aktualnie na tapecie są 4 propozycje.
Grelach Navigator
Gerlach Orzeł
Seagull d813.581 - stalowa koperta
Seiko SARG007
Zapraszam do udziału w ankiecie, chętnie też poczytam jakiś dodatkowych opinii o wymienionych zegarkach, albo propozycji czegoś innego.
Ostatnio zmieniony przez Roso 2015-05-31, 13:01, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 43 Dołączył: 24 Lut 2015 Posty: 1107 Skąd: Radom
#4 Wysłany: 2015-05-31, 13:06
Roso ciężki masz orzech do zgryzienia. Z Twoich propozycji wybrałbym Seiko lub Nawigatora. Ale jakbym miał wolne w tej chwili 1500 papierków, wybrałbym propozycję Elixa
http://www.watchhubs.net/...15-sarb017.html
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#8 Wysłany: 2015-05-31, 14:54
W sumie to wszystkie można wrzucić do pudełka i kolekcji. Seagull jest rewelka (choć ja miałem czarną wersję) - zielony mniej praktyczny - za to indeksy robią robotę. Navigator mnie bardzo pozytywnie zaskoczył - ale bierz wersję bez daty bo psuje efekt. Dla mnie świetny zegar. Orła w łapach nie miałem - w lipcu gdzieś powinna być moja kolej. Seiko imo najsłabsze z proponowanego zestawienia.
Pomyślałbym jeszcze o stenku pilocie (lekko ponad budżet), tissocie PRS516 (świetny sportowiec) - też minimalnie ponad budżet:
kornel91, Woytec wiem, że ma, ale w innym kolorze. Zegarki jako takie bardzo mi sie podobają. Są jednak chyba troche zbyt eleganckie. Myślałem o czymś bardziej uniwersalnym. Nie zmienia to faktu, że pewnie kiedyś go nabędę. Żonie bardzo podoba sie ta wersja co ma Woytec i chciałaby taki