Pomógł: 11 razy Wiek: 44 Dołączył: 31 Gru 2012 Posty: 1775 Skąd: Warszawa
#1 Wysłany: 2015-11-09, 22:20 SARX/SARB/SARY a może coś jeszcze innego...
Ahoj,
Pozbyłem się jakiś czas temu Mewki 177s i trzeba lukę w pudełku zapełnić. Klasyczne garniturowce mi się nie widzą, bauhausy tyż nie. Od jakiegoś czasu oglądam sobie Seiko z linii SARB, SARX, SARY itepe itede i to chyba będzie ten kierunek. W chwili obecnej takie oto rozważam. Zatem pytanie brzmi który najfajniejszy i ewentualnie coś innego w temacie jeszcze rozważać? Tarcza ciemna ( nie upieram się na czarną, może być granat, szarości wszelakie), rozmiar 39-42. Budżet ca 2000 PLN. Więc jak?
SARY057
SARX015
SARB033
SARY003
_________________ Non serviam.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#2 Wysłany: 2015-11-09, 22:23
imo tylko SARX015
i żebyś nie miał sukcesu negocjacyjnego jak już będziesz kupował
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
#4 Wysłany: 2015-11-09, 22:28
Ratler Wściekły I napisał/a:
imo tylko SARX015
i żebyś nie miał sukcesu negocjacyjnego jak już będziesz kupował
A idź ty...nie dość, że najdroższego wybrałeś to jeszcze takie klątwy rzucasz w zakresie negocjacji cenowych...a ja tak otwarcie do sprawy podchodziłem
No patrzyłem na tego jak o nim pisałeś, ale kurde do już ponad 600 zielonych, a takiego ciśnienia nie mam chyba Szczególnie, że rzadko będzie noszony i tak zazwyczaj zakładam Żubra do marynarki, a bardziej formalne stroje to naprawdę od wielkiego dzwona.
#9 Wysłany: 2015-11-09, 22:44
arecki napisał/a:
na żywo tak, 033 ma inna lunetę, szkło...co go optycznie jeszcze pomniejsza. 025 mimo podobnych rozmiarów optycznie wygląda na sporo większy
[ Dodano: 2015-11-09, 22:38 ]
orient 38,5 vs sarb023 38 mm
En face nie masz?
[ Dodano: 2015-11-09, 22:47 ]
Ptaku napisał/a:
025 później 033 albo zapolować na DS-1 tez w tym klimacie
W Certinie za dużo na traczy literatury jednak i ta dzielona tarcza mi jakoś nie leży. Szukam raczej zdecydowanie lżejszej tarczy.
No patrzyłem na tego jak o nim pisałeś, ale kurde do już ponad 600 zielonych, a takiego ciśnienia nie mam chyba Szczególnie, że rzadko będzie noszony i tak zazwyczaj zakładam Żubra do marynarki, a bardziej formalne stroje to naprawdę od wielkiego dzwona.
Pocieszę Cię - jak nie podejdzie, to za pół ceny wezmę bez szemrania
Edit: Te Seiko, które pokazałeś - fajne, ale troszku za małe IMO.
Też mnie kusi - ale najpierw oblukam białego - Pasti ma....
No i chyba jednak Grand Coctail mi się jeszcze bardziej podoba
Edit: tak w ogóle, to zobaczcie, takie zegary jak te SARBY, czy właśnie OS'y - za relatywnie nieduże pieniądze - super są.
Jednak co fajniejsze szwajcarskie się cenią znacznie wyżej...