Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 3992 Skąd: inąd
#1 Wysłany: 2010-08-28, 20:16 W poszukiwaniu białego chrono
od dłuższego czasu chodzi za mną biały sikor. Najchętniej chrono... Mechaniczne chrono - wiadomo drogie... Pozostanę więc chyba przy bateryjkowcach
W oko wpadły mi dwa modele - Seiko i Zeppelin. O ile marka Seiko jest mi znana, o tyle marka Zeppelin prawie nic mi nie mówi. Niby w środku ETA ale ki diabeł?
Cena obu podobna. A może coś innego zbliżonego stylem za podobne pieniążki można kupić? Cena do około 1000-1100 (więcej nie mam bo za finansowanie zakupu odpowiada Vodolaz i Zodiac, które w tym tygodniu sprzedałem a nie chcę kolejnych sikorów sprzedawać)
A gdyby wybór ograniczyć do tych dwóch modeli to który? Przy okazji orientuje się ktoś ile mm ma to Seiko? Nigdzie nie mogę znaleźć... I co warty jest ten japoński kwarc?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#5 Wysłany: 2010-08-28, 21:46
Ale to jest licytacja a nie "Kup teraz" i do końca jeszcze dwa dni. Ten model jakiś taki imo brejtlingowato-bligblingowaty . Napisz do Sprzedawcy, czy jest możliwy szipping do Polski...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 3992 Skąd: inąd
#7 Wysłany: 2010-08-28, 21:51
Ja po angielsku to mówię jak kali w pustyni i w puszczy - dogadać się dogadam, przeczytać też mniej więcej przeczytam ale jak mam coś napisać to masakra jakaś
Poza tym ja jestem ebayowo niegramotny choć już pierwsze małe kroczki zaczynam stawiać. Na razie zamówiłem sobie w mBanku kartę na doładowania. Jak przyjdzie to będę kombinował z kontem na ebayu i paypalem choć przyznam, że nie wiem co z tego wyjdzie hehehe.
A jeżeli mogę prosić któregoś kumotra mającego konto na ebayu o skrobnięcie pytania do sprzedającego i pomoc w ewentualnym zakupie to w czasie kolejnego zlotu kumotrow odwdzięczę się siakimś piwkiem czy butelczyną jakiegoś mocniejszego trunku
Edyta. no dobra, znalazłem maila w opisie i wysłałem zapytanie ZObaczymy co skrobnie.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Maj 2010 Posty: 222 Skąd: miasto innowacji
#8 Wysłany: 2010-08-29, 10:02
Nie ta liga, ale całkiem ciekawa propozycja, tylko pasek założyć (oryginalnie z paskiem była czarna i brązowa tarcza). Na pasku prezentuje się o wiele lepiej np http://www.casio-europe.c.../ef-527l-1avef/
EF-527
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#9 Wysłany: 2010-08-29, 10:46
A taka Adriatica? W budżecie zmieszczą się prawie dwie Dostępna choćby TUTAJ , podejrzewam, że da się wyrwać taniej w goldtopie u kolegi Mira Rawińskiego. Sklep ma w W-wie, będziesz sobie mógł "pomacać" przed zakupem. Koperta 46mm, wskazówki miodzio.
#12 Wysłany: 2010-08-29, 10:56
TomekR napisał/a:
A taka Adriatica? W budżecie zmieszczą się prawie dwie Dostępna choćby TUTAJ , podejrzewam, że da się wyrwać taniej w goldtopie u kolegi Mira Rawińskiego. Sklep ma w W-wie, będziesz sobie mógł "pomacać" przed zakupem. Koperta 46mm, wskazówki miodzio.
U Miro już robiłem zakupy (dla siebie, żony i teścia) i cena zawsze była nieco niższa niż oficjalna. może się wybiorę Choć Seiko mocno mną trzepnęło i ciężko je będzie przebić.