#1 Wysłany: 2018-01-02, 19:27 TAG Heuer AQUARACER 300M vs. Orient Star WZ0071DJ
Chodzi za mną myśl o zakupie jakiegoś nowego zegarka. Jednym z pomysłów mógłby być używany Tag. Tyle, że nie posiadam wystarczającej wiedzy o tym zegarku. Zdążyłem doczytać, że model ten był wyposażany w Etę i Sellitę przy czym ten drugi miewał usterki z naciągiem.
Zauważyłem też, że zegarek jest w różnych wersjach. Nie analizowałem jeszcze nr ref. ale z tego co widzę jedne mają na tarczy napis Calibre 5, a inne nie. Przy czym też zmieniona została wielkość koperty?
Co radzicie? Jaką wersję wybrać? Gdzie szukać tego zegarka? Czy są podrabiane?
Tu jest chyba inna, starsza wersja?! Mniejsza koperta i bez napisu Calibre 5
Edit:
Właśnie dojrzałem, że niedawno pokazywany był taki w nowych nabytkach tylko w jeszcze lepszej niebieskiej wersji Ale zbieżność, nie wchodziłem tam dawno. Może szczęśliwy nabywca szepnie słówka jak wrażenia
A może by tak porzucić myśl o kupnie używanego Taga na korzyść nowego OSa? Co myślicie?
Ostatnio zmieniony przez Buczo 2018-01-05, 23:44, w całości zmieniany 4 razy
Macałem nie tak dawno pasiastego. Powiem, że całkiem fajny, ale taki jakiś... za normalny
Jeśli gdzieś byś trafił, to polecam jeszcze starszą wersję z "gumowym" bezelem
No właśnie ta zwyczajność jest dla mnie atutem w tym zegarku Ale czy go jeszcze kupię to się okażę. Gdyby się trafiła gdzieś w Polsce, a najlepiej na forum byłoby cudnie.
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#10 Wysłany: 2018-01-04, 20:30
Z_bych napisał/a:
Macałem nie tak dawno pasiastego. Powiem, że całkiem fajny, ale taki jakiś... za normalny
A ja polecam zdecydowanie nowszą wersję i odradzam 500.
Owszem 300 taka normalna stonowana, ale za to wygodna i uniwersalna.
500 - ciężki gruby klocek - niezbyt wygodny w codzinnym uzytkowaniu, a gumowy bezel może się łatwo uszkodzić...ja swojego miałem 2-3 miesiące i udała mi się ta sztuka a mocno dbam o swoje zegarki
Buczo napisał/a:
Właśnie dojrzałem, że niedawno pokazywany był taki w nowych nabytkach tylko w jeszcze lepszej niebieskiej wersji Ale zbieżność, nie wchodziłem tam dawno. Może szczęśliwy nabywca szepnie słówka jak wrażenia
Tak...trafił mnie się taki niebieski na koniec roku i od 29.12 noszę codziennie
Odnośnie wrażeń to bardzo zgrabny diver w bardzo dla mnie komfortowym rozmiarze.
Nie jest też wysoki i nosi się wygodnie. Jeżeli chodzi o rozmiar i komfort to bardzo zbliżony do Omegi SMP 300, natomiast o wrażenia i wykonanie + inne duperele to wolę zdecydowanie Omegę.
Tag to sporo tańsza poprawna wersja - zależy za ile trafisz, mi się udało całkiem dobrze
Trudno złapać kolor tarczy - zmienia się w zależności od oświetlenia i kątu patzrenia
Na minus polerowane wypustki na bezelu łapią sporo mikrorysek - można to cape codem ogarnąć - no i dawno się tak nie męczyłem aby dołożyć jedno ogniwo...piny ciężko się wybija.
Zdjęcia tylko na szybko komórką...nie mam ostatnio czasu na jakieś sesje
_________________ World Wide Watches
Z_bych Koneser chińskiego majeranku Morda Zdradziecka
A ja polecam zdecydowanie nowszą wersję i odradzam 500.
Owszem 300 taka normalna stonowana, ale za to wygodna i uniwersalna.
500 - ciężki gruby klocek - niezbyt wygodny w codzinnym uzytkowaniu, a gumowy bezel może się łatwo uszkodzić...ja swojego miałem 2-3 miesiące i udała mi się ta sztuka a mocno dbam o swoje zegarki
A mnię się nie udało
A nie ściągałem z łapy z miesiąc? I nie mam nowego, więc inni też go nosili
Jest wyjątkowo wygodny jak na klocka (bo to, że klocek, to bez dwóch zdań).
Co do reszty - szczególnie co do dbania o zegarki - plus pierdylion