Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Gru 2014 Posty: 57 Skąd: Jelenia Góra
#1 Wysłany: 2018-03-05, 12:34 Elegant tanio - alternatywy dla portugalczyka
Witam serdecznie,
Pojawiła się u mnie potrzeba zakupu czegoś do garnituru. Popularny Portugalczyk Parnisa powinien się w tej roli sprawdzić, ale szukam zbliżonych cenowo alternatyw (do ok. 300zł). Oczywiście najlepiej jak będzie to zegarek mechaniczny, ale ładnym kwarcem nie pogardzę. W tym budżecie to raczej tylko Dalszy Wschód. Na jakie ewentualnie jeszcze marki spojrzeć? Znalazłem na ali Aesop ale wyszukiwarka forumowa o niej milczy - warte to cokolwiek?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Gru 2014 Posty: 57 Skąd: Jelenia Góra
#3 Wysłany: 2018-03-05, 13:42
Bambino oczywiście znam, ale chętnie poczytam o alternatywach o ile istnieją. Zegarek będzie używany baaardzo okazjonalnie i chciałbym jednak wydać możliwie najmniej
Nie podejmuję się oceny jakości/ceny w zegarku za 140 zł Przyszedł, chodzi, bardzo ładnie zrobiona koperta. Mechanizm pewnie jakiś klon Miyoty będzie, ja mam ten z bocznym sekundnikiem. Tutaj nie pokazali, to pojęcia nie mam. Tylko stalowego weź, akurat w powłoki tak taniego zegarka bym nie wierzył Generalnie nie ma się co peniać. Jest jeszcze taka marka Binger z tego co kojarzę, Faziasty coś takiego fasował jakiś czas temu. Kociej mordy od niego nie dostał, to pewnie też koszerny
Tu masz jeszcze dość ciekawą pozycję, jak styl ci odpowiada :
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4536 Skąd: Dubland
#13 Wysłany: 2018-03-05, 16:43
Lekki strzal z boku z mojej strony.
Moze jakiegos wintydza jako garniture?
Ja do gajera z reguly nosze jakies starocie - rozmiarowo sa nienachalne (jaks stara Doxa, Eterna czy inny Start). Cos w budzecie powinno sie ustrzelic.
Pozdrawiam
Eryk
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.