Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#1 Wysłany: 2010-10-14, 18:53 Kronos SBS homage
Ray człowiek z HK zrobił to co E. Platts z Precistą stworzył zegarki które mają być odwzorowaniem historycznych modeli dla wojska . Ray Wong wskrzesił stare dobre klasyczne zegarki dla nurków z oddziałów specjalnych SAS i SBS wszystko to pod marką Kronos .
Kronos proponuje w sprzedaży na Ebay różne modele kwarcowe i automatyczne . Wszystkie mają werki ETA . Marka ta jest już znana na Wus i kolekcjonerzy polecają Kronosy każdemu kto chce nie drogi zegarek o zacięciu militarnym. Na wus można przeczytać że te nurasy są w swoiej kategorii cenowej nie do pobicia.
Dziś dotarł do mnie jeden z modeli kronosa .
Dane tech.
koperta - stalowa PVD
dekielek polerowany z znaczkiem Kronosa
koronka zakręcana
bezel z podziałką
wskazówki typu plongeur czarne wypełnione trytem
datownik na 4:30
indeksy 3,6,9 oraz militarna strzałka , literka T w kółeczku (tryt)
duży trójkąt namalowany na 12 oraz namalowane indeksy (mniejsze) na każdej z godzin
Tarcza w kolorze pomarańczowym
minusy
namalowane niby luminową indeksy nie świecą praktyczne
plusy
Muszę z pełną powagą napisać że wykonany jest genialnie żadnych niedoróbek - PVD położone dość równo , polerowany dekiel , 60 klikowy bezel nie lata . Wskazówki ładnie świecą . Dobrze leży na ręku.
Fotki
pasek Nato czarny jak najbardziej w klimacie .
#2 Wysłany: 2010-10-14, 19:04
Zegarek ładny gratuluję
faktycznie PVD wygląda na ładnie położone (bo w niektórych kitajskich marysiach pvd nie wygląda najlepiej)
napisz czy Twój to mechanik czy kwarcowy
no i poczemu kosztował
i dlaczemu tak drogo
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#14 Wysłany: 2010-10-14, 19:50
aukcja była od 9 $ , wygrałem na 20 $ , a że to drugi zegarek od gościa u którego kupiłem stare seiko to mi wysłał za free
#15 Wysłany: 2010-10-14, 19:54
hotwax napisał/a:
aukcja była od 9 $ , wygrałem na 20 $ , a że to drugi zegarek od gościa u którego kupiłem stare seiko to mi wysłał za free
Ee no to jeszcze raz gratulacje
Tylko teraz jakiegoś linka na jebaja poproszę bo nie może tak być, żeby tanie zegarki mi ktoś z pod nosa kupował
Szukałem na jebaju i nie mogłem znaleźć nic ciekawego?
Chyba, że wszystkie wykupili
Ostatnio zmieniony przez Wozu 2010-10-14, 19:54, w całości zmieniany 1 raz