Mam DeepBlue i jestem zadowolniony bardzo.
OM bym brał, ale trzeba by mu koniecznie wskazówki zmienić na takie od czarnego. No i na mesha (mam taką schizmę lekką, że Monster zajebibi na meshu wygląda)
cholera, teraz widzę, że się pomyliłem...
Ten DB jest jednak sporo droższy....
Początkowo spojrzałem na cenę tego:
99GBP
A więc DB z ankiety jest 2 razy droższy niż OM. Ma za to 5 razy większą WR (co oczywiście na pewno wykorzystam siedząc przy laptopie) oraz szafirowe szkło. Ma też bardziej męski rozmiar - choć nie wiem czy nie za męski
Co jeszcze ma fajniejszego niż Monster?
A w czym OM pobija DB?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#9 Wysłany: 2011-06-20, 16:00
Deep Blue, Monster mi się nie podoba. 1/ Wąski w uszach, dla mnie to wyklucza ten zegarek. 2/ Indeksy wyglądają jak zrobione z gumki-recepturki. 3/ Nie podoba mi się również wewnętrzny, wklejany ring z indeksami sekundowymi.
Ale z drugiej strony, jak Ci Seiko nie podejdzie - nie będziesz miał problemu z odsprzedażą, czego o Deep Blue, mimo, iż bije Monstera na głowę (sorry Maxiu ), napisać nie można.
A teraz idę do kąta.
ini [Usunięty]
#10 Wysłany: 2011-06-20, 16:28
Segoy napisał/a:
A więc DB z ankiety jest 2 razy droższy niż OM. Ma za to 5 razy większą WR (co oczywiście na pewno wykorzystam siedząc przy laptopie) oraz szafirowe szkło. Ma też bardziej męski rozmiar - choć nie wiem czy nie za męski
Co jeszcze ma fajniejszego niż Monster?
A w czym OM pobija DB?
cholera... następny co kusi tym Deep Blue!
a więc tak minusy:
- kwarc
- szafirowego szkła to on niestety chyba nie ma (Tauchmieistery mają)
- guma za długa
Pies czy kot?: pies Pomógł: 39 razy Wiek: 47 Dołączył: 14 Gru 2010 Posty: 6969 Skąd: Działdowo
#14 Wysłany: 2011-06-20, 16:59
Miedzy pierwszym a drugim zdjeciem wzioł bym DB miałem OM kupiłem pod presja was wszystkich och ech jaki to wspaniały zegar tak na zdjeciach plakatach i forach w rzeczywistosci i na reku ( 19,5 cm) juz nie jest taki fajny juz nie jest z niego taki monster . Bierz DB
W ankiecie chodzi o ten z pierwszej foty. Automat.
Ale w takim porównaniu to rzeczywiście Seiko ma marne szanse.
Z kolei w porównaniu z tym drugim - kwarcem - chyba jednak wygrywa Seiko.
Hmmm.... to teraz jak tu by wykombinować żeby mi się budżet na wakacyjny kaprys podwoił..