Z gazomierzami temat umarł więc postanowiłem spróbować czegoś innego . Każdy z nas ma zapewne swoje ulubione marki i w ich obrębie jakąś kolekcyjkę. Zbyszke pokazał dwie świetne Omegi wiec ja na początek wklejam swoje Enicary na zachętę . Zdjęcia może pozostawiają troche do życzenia ale sprzętu, czasu i umiejętności brak. Temat główny oczywiście w dużym cudzysłowie (wersja "cudzysłowiu" jest niepoprawna).
Pozdrawiam!!!
Buźki
Oraz dekielki
Blaz [Usunięty]
#2 Wysłany: 2009-10-27, 11:13
Lubię te morskie zwierzaczki na dekielkach.
A temat z gazomierzami nie umrze, bo sobie niedługo jednego sprowadzę.
Zdejcia mi sie w robocie nie otwieraja, a tu slysze, takie fajne zegareczki. No nic, trzeba poczekac do wieczora.
entwistle100 [Usunięty]
#7 Wysłany: 2009-10-27, 13:07
ALAMO napisał:
Szczególnie ciekawy dekielek ma ten z dolna sekundą ...
Dekielek jest ciekawy, sam zegarek też bo to maleństwo miało wodoszczelność. Nie wiem jaką ale sposób zmykania koperty i symbol EPSA na to wskazują. Zegarek ma taki sam patent zamykania jak dwie inne moje Sherpy.
i moja ulubiona sherpa
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#9 Wysłany: 2009-10-27, 13:34
Nigdy nie miałem Enicra, ale Maxio dostarczył mi dwie sztuki do reanimacji, jak otworzyłem dekle i zobaczyłem werki to muszę powiedzieć, ze byłem pod wrażeniem, mechanizmy ślicznie zdobione z taką fajną szachownicą na mostku przekładni chodu i do tego starannie wykonane, z kamieniem łożyskującym bęben.
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#10 Wysłany: 2009-10-27, 14:05
Kurcze Szerpa i Ultrasonic mega wypas. Dystrybutorem Sherpy był kiedyś Ollech & Wajs (chyba mieli jakiś wkład w werki) , sprzedawali także zrobione na wykupionej licencji Breitlingi , a potem model Aviation .
Blaz [Usunięty]
#11 Wysłany: 2009-10-27, 17:10
Ano właśnie Hotwaxie - i dlatego Enicar interesuje mnie tym bardziej.
osobiście zamawiam zbliżenia: kostki drugiej z lewej (jakoś symatyzuję z tym kształtem koperty), a przede wszystkim pierwszego z prawej (czy się mylę, czy to coś a 'la Legend Diver?)
entwistle100 [Usunięty]
#13 Wysłany: 2009-10-28, 10:21
Fotki słabe, nie mam dzisiaj weny Ten cieniowany nie jest zbytnio urodziwy a Sherpa na żywo wygląda dużo dużo lepiej Koperta ma słuszne rozmiary: 40 na 49 mm bez koronek, czyli spełnia dzisiejsze standardy wielkości.