#1456 Wysłany: 2012-05-06, 09:34
jaro19591 napisał/a:
Po otwarciu dekla, oczywiście przecinakiem i młotkiem wysypało się jeno trochę słomy ryżowej. Domniemywam że z butów Gerlachowców.
Na wewnętrznej stronie dekla stwierdziłem odciski palców osobników rasy żółtej, w wieku maksymalnie 7 lat.
Kamienie które w miedzyczasie zdarzyły powylatywać dzielnie wkleiłem na kropelkę. Włos wykonany tak jak podejrzewałem z liścia bambusa wyprasowałem i wkleiłem tym razem na Vikol. Bezel uszczelniłem modeliną i na razie jakoś się to wszystko trzyma kupy.
Koszty przeglądu wyceniam na około 1,25 zł. Przy najbliższej okazji nie omieszkam się upomnieć o zwrot u producenta zegarka. Numeru konta nie podaję, bo banki i tak mają od cholery roboty.
No i proszę. Można tanio ? Można
_________________ The future will start tomorrow, not today.
zapomniałeś jeszcze o jednej części garderoby - słomkowych stożkowych kapeluszach
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
#1459 Wysłany: 2012-05-06, 10:19
ALAMO napisał/a:
wszystko się zgadza, poza tymi butami. My nie mamy butów, tylko klapki. I podarte, siatkowe i przepocone podkoszulki
Jak to, kuźwa ?
I czar prysł !
Wyobrażałem sobie Was w jedwabnych marynarkach, w czapkach czy słomkowych kapeluszach, z długim czarnym warkoczem, jak przystało na Mandaryna - a Wy tu mi takie ?
taki strój roboczy to tylko jak jadą do Chin negcjować zniżkę za werki z 2,5 na 1 dolara
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pies czy kot?: kot
#1462 Wysłany: 2012-05-14, 18:20
ALAMO napisał/a:
wszystko się zgadza, poza tymi butami. My nie mamy butów, tylko klapki. I podarte, siatkowe i przepocone podkoszulki
Mam nadzieję, że wiszącego niestrząśniętego od pięciu machów papierocha na wardze też nie brakuje? Bo normalnie zniszczycie moje wyobrażenia, jak powinien wyglądać prawdziwy fachowiec
No nie brakuje, prawda?
PS. Taki imaż nad silnikiem z instalacją gazową, to tez nierzadki obrazek
Edit:
PS2. Piękne te wasze zegary. Mam nadzieję, że kiedyś zrobicie coś odpowiedniego na mój nadgarstek
PS3. I nie słuchać mi proszę ludzi zabijających pasję. Na przykład tych wołających: - Staryyyy, obiaaaad zimny już na stole!!!
Nie za bardzo wiem gdzie wsadzić to info, a z drugiej strony to wątek dotyczący "bliźniaków" który ostatnio każdy chyba przeczytał.
W czasopiśmie Okręty z maja br jest artykuł "Jolly Roger ORP "Sokół".
Imo bardzo ciekawe przybliżenie tematyki pirackiej flagi naszego okrętu.
#1464 Wysłany: 2012-05-19, 17:12
ciniol napisał/a:
Nie za bardzo wiem gdzie wsadzić to info, a z drugiej strony to wątek dotyczący "bliźniaków" który ostatnio każdy chyba przeczytał.
W czasopiśmie Okręty z maja br jest artykuł "Jolly Roger ORP "Sokół".
Imo bardzo ciekawe przybliżenie tematyki pirackiej flagi naszego okrętu.
I o ile mi wiadomo taka niepisana zasada oznaczeń "obowiązywała" (z niewielkimi różnicami kolorystyczno/graficznymi).
Przynajmniej tak podają źródła, które udało mi się przeczytać.
EDIT: na fladze Dzika dodatkowo widnieje sylwetka psa.
Jak ktoś się uprze to może i rozpozna rasę
Oznacza ona udział w operacji "Husky" - inwazji na Sycylię w 1943 r.
I o ile mi wiadomo taka niepisana zasada oznaczeń "obowiązywała" (z niewielkimi różnicami kolorystyczno/graficznymi).
Przynajmniej tak podają źródła, które udało mi się przeczytać.
EDIT: na fladze Dzika dodatkowo widnieje sylwetka psa.
Jak ktoś się uprze to może i rozpozna rasę
Oznacza ona udział w operacji "Husky" - inwazji na Sycylię w 1943 r.
A skąd na tej fladze swastyka ?????
_________________ Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Niemiecki szkuner Argentinos został ostrzelany i zdobyty abordażem, a następnie zatopiony 11.11.1943 r. na Morzu Egejskim. Podczas ataku zdobyto banderę ze swastyką stąd ten znacznik, tak jak gwiazdka dotycząca pojedynku artyleryjskiego i szable dotyczące abordażu.
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2012-05-19, 23:05, w całości zmieniany 1 raz
#1467 Wysłany: 2012-05-19, 23:01
Cytat z pierwszego linka:
Cytat:
Białe belki informują o zatopionych jednostkach handlowych, czerwone- druga, czwarta, trzynasta o okrętach wojennych. Na dziesiątej od góry belce wyhaftowana swastyka. Belki powyżej symbolizują zatopione jednostki państw osi - włoskie i niemieckie, belki poniżej okręty niemieckie wysłane na dno po wyjściu Włoch z wojny.
[ Dodano: 2012-11-29, 22:03 ]
Kto czyta w cyrylicy se poczyta, a kto nie czyta niech se tłumaczy
Z mieszanymi uczuciami informujemy, że nasz pierwszy fundacyjny projekt - DzikiSokół właśnie się zakończył.
Oba modele zostały bardzo dobrze przyjęte przez miłośników zegarków na całym świecie, a setki DiSów służy od lat swym właścicielom w najdziwniejszych i najdalszych zakątkach (Nowa Zelandia, Trynidad, Peru, Antarktyda, Radom - to tak z pamięci ) świata.
Oba modele już na zawsze pozostaną pierwszymi wyprodukowanymi w Polsce zegarkami do nurkowania, pierwszymi zegarkami stworzonymi pod marką G. Gerlach, i pierwszymi polskimi zegarkami które z dumą zaniosły 'made in Poland' oraz historię swych imienników na cały świat.
Będzie nam ich trochę brakowało - dlatego właśnie luka w obszarze niewielkich zegarków do nurkowania zostanie w przyszłym roku zlikwidowana przez ich następcę - ORP Wilk
Pies czy kot?: pies
#1469 Wysłany: 2015-12-06, 11:47
ALAMO napisał/a:
[...] a setki DiSów służy od lat swym właścicielom w najdziwniejszych i najdalszych zakątkach (Nowa Zelandia, Trynidad, Peru, Antarktyda, Radom - to tak z pamięci ) świata.
Rozumiem że nie planujesz wycieczki do Radomia w najbliższym czasie...