Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2012 Posty: 6031 Skąd: PL
#16 Wysłany: 2013-03-02, 00:37
MirekArican napisał/a:
Santino amen to łacina
Pudło, oj, pudło, trochę bardziej na Wschód, aczkolwiek swego czasu j. łaciński tam się panoszył, czego skutki obserwujemy do dzisiaj .
Sytuacja nieciekawa, z zegarkiem oczywiście, ale jeżeli masz papier poświadczający pozostawienie zegarka u zegarmistrza to powinieneś dać sobie radę. Kierunek - policja.
amen - hebrajski pochodzenie (fakt ale plama) jest już późno
A pro po zegarka jutro jeszcze do typka zadzwonię zobaczymy czy to się da polubownie załatwić czy będzie się przy swoim upierał...
Ale tak na logikę to tak jakbyś oddał samochód do naprawy a mechanik by go sprzedał bo czekał za długa na część i jeszcze chciał kasę za odzyskanie twojego samochodu... => ludzie mnie rozwalają, jak już myślę że nic mnie nie zdziwi to później szok...
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#18 Wysłany: 2013-03-02, 00:46
Nie rozumiem...
Idziesz, niech oddaje, to Twoje.
Nie ma, niech płaci...
W czym tu problem ?
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2012 Posty: 6031 Skąd: PL
#19 Wysłany: 2013-03-02, 00:48
MirekArican napisał/a:
Ale tak na logikę to tak jakbyś oddał samochód do naprawy a mechanik by go sprzedał bo czekał za długa na część i jeszcze chciał kasę za odzyskanie twojego samochodu..
W Lublinie swego czasu był taki przypadek, mechanik z synem sprzedali auta klientów...
http://www.kurierlubelski...edali,id,t.html
Pogadaj, a jak nie pomoże to idź na policję. Aha, rozmowę nagrywaj. Te 150 PLN można potraktować jako próbę wyłudzenia, skromną ale zawsze.
_________________ Antisocial and faceless...
Ostatnio zmieniony przez mw75 2013-03-02, 00:50, w całości zmieniany 1 raz
MirekArican, może Twoja sytuacja z tym zegarmistrzem to jakieś nieporozumienie, które szybko zostanie rozwiązane, niemniej dobrze by było wiedzieć gdzie należy uważać.
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Dobrze by było gdybyś posiadał potwierdzenie na zakup tych części:
Cytat:
Koperta Jackson TSE 6152 60$
Tarcza pod tą kopertę 30$
Wskazówki od NW 20$
Pierścień mocujący mechanizm 20$
Nowa koronka 10$
Pasek kupiony na rustime 100zł
I powyższa lista zgadzała się z dokumentem od zegarmistrza.
Jeżeli wszystkie te części znajdują się na dokumencie od zegarmajstra, to powinna zmięknąć mu rura.
Pomógł: 39 razy Wiek: 45 Dołączył: 31 Maj 2010 Posty: 1608 Skąd: Kraków
#27 Wysłany: 2013-03-02, 10:08
jestem
a więc tak
ja u zegarmistrza zobaczylem ten zagar chyba w listopadzie jakos, to sie od razu zainteresowałem, bo pewnie od kogoś z foruma; zapytałem się o co chodzi z nim, a zegarmistrz mi powiedział ze ma problem bo zegar lezy od maja, brakowało w nim koronki, którą kolega miał dosłać, ale kontakt sie urwał na kilka miesięcy. to pomyślałem że pomogę i zacząłem Mirka szukać- popytałem na forum, nikt nie zna...
to poszukałem na fejsie i wysłałem jakoś w grudniu pw przez fejsa o sytuacji.
ale beż żadnej odpowiedzi. jako że w różnych zakładach,( tam też) mają zasadę ze jak sie po sprzęt klient nie zgłasza 3 mce ( jakoś tak) to coś z tym muszą zrobić, sprzedać żeby odzyskać część kosztów ( od razu mówię że nie wiem jak to jest w stos. do prawa, ale często sie z tym spotkałem) to w jakoś w styczniu kupiłem ten zegar, pomyślałem że jak nie ja to kupi go jakiś dziadek, i jak właściciel sie odezwie to nie ma szans żeby to odkrecić, w każdym razie zegar jest u mnie nieruszany, z folią itp. z zegarmistrzem będę sie widział jakoś w pon/wt to będziemy wyjaśniać, czy mu go tam zostawię.
Pomógł: 39 razy Wiek: 45 Dołączył: 31 Maj 2010 Posty: 1608 Skąd: Kraków
#29 Wysłany: 2013-03-02, 10:13
Acha zeby nie bylo, o zegar mi do niczego nie potrzebny, mam ze 2 inne do noszenia.
Takze z mojej strony nie bedzie zadnego problemu zeby go odeslac czy oddac zegarmistrzowi