Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#17 Wysłany: 2013-12-28, 10:51
yanwbd napisał/a:
Tomek, Kaspersky to wszędzie widzi problemy
Czytając powyższe jednak chyba się nie mylił
I to jako jedyny
Sylwek [Usunięty]
#18 Wysłany: 2013-12-29, 15:44
Dobra,żeby nie zakładać nowego tematu..
założyłem sobie to konto na PayPal , dołożyłem kartę,zweryfikowałem,jest ok,, mam obecnie te 6,5 pln na koncie, rozumiem,że już mogę kupować od innych paypalowców,oczywiście po zasileniu swojego konta ?
jak dołożyłeś kartę to chyba nawet nie musisz zasilać, przy płatności ściągnie Ci należność z karty. Tam jeszcze coś było z weryfikacją adresu, ale nie pamiętam co, i chyba po przekroczeniu jakiejś kwoty płatności - zdaje się 2 czy 3 tyś. euro, czy coś takiego, przyjdzie prośba o dodatkowe dokumenty, jakieś kwity potwierdzające tożsamość i adres.
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#20 Wysłany: 2013-12-29, 19:38
Sylwek napisał/a:
Dobra,żeby nie zakładać nowego tematu..
założyłem sobie to konto na PayPal , dołożyłem kartę,zweryfikowałem,jest ok,, mam obecnie te 6,5 pln na koncie, rozumiem,że już mogę kupować od innych paypalowców,oczywiście po zasileniu swojego konta ?
Te 6.5 pln powinno wrócić, bo to tylko do weryfikacji karty było.
Możesz kupować... jak jest podpięta karta to płatności ściąga z tej karty i nie trzeba zasilać.
No chyba, że chcesz - to chyba najkorzystniej przelewem zrobić.
_________________ World Wide Watches
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14428 Skąd: Gliwice
#21 Wysłany: 2013-12-29, 19:59
Iks napisał/a:
Tam jeszcze coś było z weryfikacją adresu, ale nie pamiętam co, i chyba po przekroczeniu jakiejś kwoty płatności - zdaje się 2 czy 3 tyś. euro, czy coś takiego, przyjdzie prośba o dodatkowe dokumenty, jakieś kwity potwierdzające tożsamość i adres.
Powyżej 9600zł, przynajmniej u mnie tak napisali
Paypal jest wygodny, tylko skad oni biora te kursy przeliczania walut
Sylwek [Usunięty]
#22 Wysłany: 2013-12-29, 20:02
Machu, pal sześć te kursy,
chodzi mnie głównie o to,że czasem trafia się perełkę z samego szczytu łiszlisty i koleś za diabła nie chce przyjąć płatności kartą
albo jakiś frajer chce Cię wydymać na przelew...
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14428 Skąd: Gliwice
#23 Wysłany: 2013-12-29, 20:07
Sylwek, No jeszcze takich na szczęście nie spotkałem
Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Dołączył: 22 Gru 2011 Posty: 2202 Skąd: z gór nizinnych
#25 Wysłany: 2014-01-08, 21:00
Sylwek. Był tu na forum taki post o PayPal. Chyba Kolega z Irlandii pisał o włamaniu na konto. Miał podpiętą kartę do PayPala i ktoś się mu włamał i kupił bodajże lodówkę. Tak że podpięcie karty do PayPala to średni pomysł.
_________________ "Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
Pies czy kot?: pies Pomógł: 66 razy Wiek: 60 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 35114 Skąd: Polska Pd. B
#26 Wysłany: 2014-01-08, 21:44
Podpięcie karty do PayPala to mus - tylko nigdy tej związanej z kontem podstawowym - zawsze powtarzam: otwieramy nowe konto/subkonto (jak zwał, tak zwał), do transakcji w sieci, zasilane w razie potrzeby odpowiednią kwotą - żadne oszustwa niestraszne wtedy
_________________ Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
#27 Wysłany: 2014-01-08, 21:49
Ale o co kaman, przeciez jak robi sie platnosc przez PP to po paru sekundach przychodzi do nas mail z informacja o transakcji a pieniazki z konta znikaja po 24-48h (w kazdym razie u mnie). W dzisiejszych czasach praktycznie kazdy jest on-line 24h i maile przychodza do telefonu. Jak widzicie ze przyszla informacja ze dokonano platnosci a wy nic nie robiliscie to telefon do PP i blokada. Nie ma czego sie bac.