[ Dodano: 2014-01-23, 11:03 ] goTomek +1
Pisałem wcześniej, że to 171 ale Szymon uparty jak osioł swoje tezy głosi
171 ma tę przewagę, że data jest czarna a nie biała jak w 007
No fakt.. nie przyjrzałem się dobrze
Nie zmienia to faktu, że ten mod jest fajniejszy niż oryginalne SKX007 lub SKX171
I ona jest słuszna, znaczy ta koncepcja
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#23 Wysłany: 2014-01-23, 12:08
Koncepcja jest nawet bardzo słuszna, tylko cena trochę szalona Za 171 wołają jakieś chore pieniądze (a jeszcze jesienią na clicku był za ok 180$ też drogo ale teraz to kosmos jakiś ) do tego bezel, za ponad 300$ to mozna już coś lepszego sobie wziąć.
Co nie zmienia faktu, że 171 sobie kiedyś kupnę, tylko niech te kosmiczne ceny spadną.
A wracając do meritum, czyli odnosząc się do pierwszego posta:
Pokazywałem ostatnio w nowych nabytkach dwie takie Invicty, obie z nowszym werkiem od Seiko. To jest w zasadzie handlowa wersja mechanizmu 4R35/6, które od jakiegoś czasu montowane sa w nowych piątkach, czy np. nowych Monsterach.
Mako też miałem, więc sie mogę pokusić o porównanie
Wykonanie koperty mniej więcej na tym samym poziomie, w Invictach chyba troche gorzej wygląda szczotkowanie uszu. Koronak zakręcana w oby, mechanizm chyba jednak lepszy w Invictach (dokręcanie i stopsekunda, czego w Mako brak) i ładniejszy, choć w mako zamknięty stalowym deklem.
Na pewno w Invictach lepsza bransoleta, mimo blaszanych maskownic (jak w mako) zdecydowanie lepiej wykonana, solidniejsza i ładniejsza, tyle że Mako ma 22 a Invicta 20 w uszach.
A cena z linka jest taka sobie, tą Invicte - homara czarnego suba, można z amazona.uk mieć za 62 łabędzie, czyli ok. 320-330 zł.
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#24 Wysłany: 2014-01-23, 15:21
Koncepcja jest nawet bardzo słuszna, tylko cena trochę szalona Za 171 wołają jakieś chore pieniądze (a jeszcze jesienią na clicku był za ok 180$ też drogo ale teraz to kosmos jakiś ) do tego bezel, za ponad 300$ to mozna już coś lepszego sobie wziąć.
Dokładnie zegar fajny, ale w tej cenie to już by coś tam wyskrobał innego...
A cena z linka jest taka sobie, tą Invicte - homara czarnego suba, można z amazona.uk mieć za 62 łabędzie, czyli ok. 320-330 zł.
Zgadza się, ale zakup u nas ma niezaprzeczalny plus, bynajmniej w tym przypadku : płatność gotóweczką, przesyłka do pracy - "niemożliwe kochanie, że go jeszcze nie widziałaś, mam go już ładne pół roku....
Co do reszty, wielke dzięki wszystkim, szczególnie kumotrowi goTomek
Szymon [Usunięty]
#25 Wysłany: 2014-01-23, 15:28
kurynio napisał/a:
Zgadza się, ale zakup u nas ma niezaprzeczalny plus, bynajmniej w tym przypadku
przynajmniej, przynajmniej, przynajmniej
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#26 Wysłany: 2014-01-23, 15:48
kurynio napisał/a:
przesyłka do pracy
Z amazona też do pracy zamawiam generalnie do domu tylko to, co ma szanse wygenerować dodatkowe opłaty, cała reszta leci do firmy.
No ale na amazonie płatność tylko kartą, niestety gotówką się nie da
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#28 Wysłany: 2014-01-23, 18:04
kornel91 napisał/a:
A ja bym wolał Raya:
No właśnie... fajny zegar zwłaszcza niebieski (wiem bo mam). Choć merytoryczny post goTomek'a, zdecydowanie przesuwa ekonomiczny aspekt w stronę Invicty to jednak...: