Panowie, ale wszystko zależy od tego kto ile taki zegarek nosi. Jeśli jest to jeden z wielu w kolekcji to raczej nie powinno być problemu z powłoką, jeśli natomiast ma to być codzienne EDC to tyrania to choćby nie wiem jak utwardzana była, to jednak dość szybko imo pojawią się na niej ślady przetarć.
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lip 2012 Posty: 730 Skąd: Far East
#18 Wysłany: 2014-02-06, 15:56
Wszystko da się zarysować, a na czarnym będzie to o wiele bardziej widoczne. Goły metal w Nighthawku jest przepięknie moim zdaniem obrobiony, ta czarna matowa powłoka zabiera mu cały jego urok.
A ja koledze powiem-jak się podoba czarny to brać i tyle. Sam miałem obawy co do powłok, zawsze omijałem szerokim łukiem wszystko co w PVD ale zaryzykowałem i kupiłem jakiś czas temu czarnego seikacza chrono. Poprzegladałem fora i tematy o powłokach i wygląda na to że jesli nie planujesz pracować w kamieniołomie nic nie powinno mu się stać a jedyną wadą desk divingu jest to że bransoleta od spodu i opierania ręki na biurku się masakruje i jakby droga nie była i jak utwardzana zawsze się wytrze, ale to w końcu nie problem bo zegarki w PVD świetnie wyglądają na brązowych skórzanych paskach, np tych robionych przez nicka
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#20 Wysłany: 2014-02-07, 11:55
Miałem podobny dylemat: wybór pomiędzy Nighthawkiem AS4025-08E a AS4020-52E
Oba można obejrzeć i przymierzyć w Polsce (np w W-wie w CH M1 w Markach, w Swiss'ie) .. Pomacałem oba, czarny nawet b. dokładnie, bo okazało się, że ma go mój kolega ..
Wygrał stalowy i jest w najbliższych planach zakupowych ... Choć waham się jeszcze nad wersją w tytanowej kopercie tylko to $100 drożej.
Tytanowe to mógłbym sobie wstawić implanty, po tym jak moja lepsza połowica dowiedziałaby się, ile takie cudo kosztowało
Panowie Kumotrzy, serdeczne "dziękować" za Wasze cenne uwagi. Dziś kliknąłem... ehh... wersję srebrną Decyzja być może pochopna, ale jeszcze jeden dzień myślenia i odwieźliby mnie do Tworek , a tam chyba konfiskują czasomierze na wjeździe...
Czuwaj!
_________________ "If two witches were watching two watches, then which witch would watch which watch"? O_o
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#23 Wysłany: 2014-02-07, 15:01
Zuch
Stalowy to bardzo dobra decyzja, ale i tak najdalej po kilku dniach będziesz żałował, że nie czarny
Zresztą w odwrotnym przypadku byłoby tak samo
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused