Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#16 Wysłany: 2017-10-11, 22:42
Akurat moja żona to wyjątkowo skromna osoba... Córce kupuje, dom urządza a na sobie oszczędza...
Czym poza "ozdobnikiem" w postaci X i innej czcionki na tarczy różnią się wersje pierwsza z obecną?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 44 razy Wiek: 44 Dołączył: 12 Cze 2013 Posty: 11594 Skąd: Łódź
#18 Wysłany: 2017-10-12, 06:22
Hogg napisał/a:
Akurat moja żona to wyjątkowo skromna osoba... Córce kupuje, dom urządza a na sobie oszczędza...
Czym poza "ozdobnikiem" w postaci X i innej czcionki na tarczy różnią się wersje pierwsza z obecną?
Niczym więcej
... żyję z zasadą "miej wyjebane, a będzie Ci dane".......
Pies czy kot?: pies Pomógł: 44 razy Wiek: 44 Dołączył: 12 Cze 2013 Posty: 11594 Skąd: Łódź
#20 Wysłany: 2017-10-12, 07:47
Z tą ceną to ciężko się odnieść bo nowy bez X już praktycznie nieosiągalny a na używkach znaczących różnic w cenie nie widziałem, chociaż może się to zmienić właśnie prze popyt na taki model a braku jego dostępności.
Tylko pytanie czy lepszy nowy z X-em czy np. używka bez Prospexa?
Muwiom na mieście że Seiko coraz większe badziewie robi, mniej się przykłada i że kiedyś to była inna jakość, zresztą jak wszystko
Mam Sumo z "parchem" i niedoróbek nie dostrzegam w moim modelu ani gorszego wykonania porównując z pierwszym, dla niektórych jedynym "słusznym"
Wydaję mi się że Seiko nagle gorszych zegarków nie zaczęło robić, jeśli chodzi o materiały i.t.p., tylko sama kontrola jakości w Azji kuleje
... żyję z zasadą "miej wyjebane, a będzie Ci dane".......
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#22 Wysłany: 2017-10-12, 09:02
Już nawet ten x mnie tak nie drażni na tarczy, co po prostu przemówiła do mnie świetna czcionka Automatic w wydaniu pierwszym. Elegancka, przemyślana moim zdaniem
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#23 Wysłany: 2017-10-12, 11:38
Fazi napisał/a:
Ja bym chętnie zamienił mojego "czarnucha" (bez X) na niebieskiego (może być i z X)
ile dopłacisz?
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 42 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Mar 2013 Posty: 9239 Skąd: Piekło
#25 Wysłany: 2017-10-12, 13:28
Zdecydowanie bez X na tarczy lub z nowszych limitka/ na KMZiZ wisiała przez jakiś czas w bardzo dobrej cenie.
Tomalisz, Sumo zawsze było Prospex. Dwa, stara pomarańcza na pasku była droższa od czarnego i niebieskiego na kajdanie. Tak jest i teraz jeśli chodzi o zegarki z drugiej ręki.
_________________ Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#26 Wysłany: 2017-10-12, 14:04
tomaliusz napisał/a:
Wydaję mi się że Seiko nagle gorszych zegarków nie zaczęło robić, jeśli chodzi o materiały i.t.p., tylko sama kontrola jakości w Azji kuleje
otototo właśnie.
Natomiast z
tomaliusz napisał/a:
Mam Sumo z "parchem" i niedoróbek nie dostrzegam w moim modelu ani gorszego wykonania porównując z pierwszym, dla niektórych jedynym "słusznym"
się nie do końca zgodzę.
ok, może sumo jest identyczne ale porównywaliśmy na zlocie nowe i stare samuraje i różnica w kopercie jest spora.
BTW a wy zŁukaszem nie wpadniecie nawet na trochę na zlot?
ale porównywaliśmy na zlocie nowe i stare samuraje i różnica w kopercie jest spora.
No dobra, ale przecież nowy samuraj jest w innej kopercie niż stary.
W sumo koperty nie zmienili chyba.
Ale zgodzę się że stara koperta samuraja była wykonana lepiej. I trzeba być zaślepionym Dorianem żeby tego nie zauważyć
_________________ Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić!