wybaczcie ze post pod postem
Najpierw prawidłowe odpowiedzi :
Takefu - Wystarczyło napisac ze to
japonskie miasto
Sode - To element japonskej zbroi, a konkretnie naramiennik
W zwiazku z powyzszym, za niezwykle blyskotliwe przedstawienie znaczenia obu chaseł, potwierdzone dokumentacja fotograficzna, z bezlitosnym pogwalceniem zasad konkursu, nagrodzony i ogloszony zwyciezca zostaje.....................................................Kadarius
Prosze przyjac moje wyrazy ubolewania z powodu, stania sie wlascicielem tego szczytu perwersji knifemakingowej
A tego to ja nie wiem! Jesli ktos potwierdzi ze to po angielsku dotycz jakigokolwiek naramiennika, to znaczy ze byles najblizej trafnych odpowiedzi
Ale za kare, na nagrode bedziesz czekal do gwiazdki
no probelm dude - tylko że nożyk pewnie poleci do Rudolfa, który udzielił bardziej merytorycznej odpowiedzi i bez pogwałcenia zasad konkursu
chyba że topek ufunduje nagrodę dodatkową np medal z kartofla wtedy pół kartofla jest dla Ciebie
Nagrody beda dwie
Toto z fotki w pierwszym poscie dla Kadarius
Dla Rudolfa bedzie inny i z opuznieniem- No bo moja nie kumac angielski i nie zrozumiec ze Rudolf dobrze napisac
Samurai Sode is another type of arm armor, but designed for protecting upper arms and shoulders, similar to European pauldrons. Samurai sode was mainly of a lamellar construction giving a better protection to the arm.
tłumaczenie autorskie:
Samuraj Sode jest innym typem zbroi ramienia, ale zaprojektowanym do ochrony górmych ramion i barków, podobny do europejskich naramienników. Samuraj sode był głównie konstrukcji lamelowej dającej lepszą ochronę ramienia
topek - dzięki za Salomonowy wyrok choć nie uważam się za zwycięzcę konkursu ale za to było wesoło dzięki Tobie i Twojemu pomysłowi! obiecuję że wygrany nożyk będę dumnie używał!
przy okazji znalazłem fajną fotę na której jest rozkminione co i jak w zbroi samuraja:
Ostatnio zmieniony przez kadarius 2011-08-22, 19:06, w całości zmieniany 1 raz