Poprzedni temat «» Następny temat
Najlepszy zegarek inspirowany Seamasterem
Autor Wiadomość
tymek
Kulis

#16  Wysłany: 2012-01-18, 18:00   

Wychodzi na to, że wyboru dokonam pomiędzy Alphą, a Orient Blue Mako, bo tylko wersja z niebieską tarczą i całym niebieskim bezelkiem mi się podoba. Zdaje sobie sprawę z tego, że Orient będzie lepiej wykonany, ale czy różnica będzie aż tak duża? Tzn czy jest możliwość, że jakość wykonania Alphy jakoś szczególnie mnie odrzuci? :D Na zdjęciach wygląda świetnie...

Chyba jednak jestem bliżej alphy, bo mako to już koszt ok 500 zł, a generalnie alpha i tak podoba mi się bardziej. To prawie zegarek Bonda i przyznaję, że to na mnie działa :D . No i tutaj pytanie, gdzie można zakupić tą alphe w dobrej cenie? muszę ją ściągać z chin czy sprzedają je u nas jacyś pośrednicy?

Cezar
Klon Ryżowego Długiego Marszu
MARUDA i MENDZIARZ

Pies czy kot?: pies
 #17  Wysłany: 2012-01-18, 18:20   

Możeswz zamówić u forumowego bysnesmena :razz:
Ale pamiętaj, że alpha ma 3 ATM, tzn łapki można umyć, zegarka nie mocząc :)

tymek
Kulis

#18  Wysłany: 2012-01-18, 21:19   

tak, wiem i liczę się z tym. chociaż gdzieś tutaj na forum doczytałem, że są solidnie wykonanie i ludzie w nich pływają jakby miały 10ATM. niemniej chyba nie będę ryzykował w przypadku zakupu (chociaż kto to może wiedzieć... :D ).

można prosić o namiary na tego bysnesmena (ew kilku jeśli jest ich więcej)? :-)

Tomek
King of chinese maierans
Nie znam się ...

Pies czy kot?: pies
 #19  Wysłany: 2012-01-18, 21:21   

dago napisał/a:
alpha ma 3 ATM, tzn łapki można umyć, zegarka nie mocząc

A czy przypadkiem ona nie była zamrażana i gotowana w bigosie? W ramach testów ofc :mrgreen:

tymek
Kulis

#20  Wysłany: 2012-01-25, 13:23   

Już mam swoją Alphe :-) . Generalnie jestem bardzo zadowolony, czegoś takiego szukałem :-) .

Jednak moim zdaniem zegarek ma jeden słaby punkt: bransoletę. Ogólnie jest ok, podoba mi się, ale jest pod jednym względem niefortunnie wykonana. Jeśli spojrzymy na zapięty zegarek od góry to pierwsze ogniwa bransolety załamują się powyżej uszu, nie pod nimi. Tutaj zdjęcie alphy, zwróćcie uwagę na to o czy piszę:

A tutaj dla porównania, co ciekawe, Alpha Submariner :D , ale na oryginalnej bransolecie od Omegi Seamaster:

Bransoleta seamastera jest idealna, ale wiadomo, że nie włożę jej do alphy, choćby z tak błahego powodu jak jej cena :D . Samych elementów łączących ogniwa bransolety z kopertą (bo w sumie w nich leży problem) pewnie też nie dostanę, więc chyba muszę poszukać innej bransolety żeby w pełni cieszyć się zegarkiem.

Co pasującego do mojej Alphy możecie polecić?
Ostatnio zmieniony przez tymek 2012-01-25, 13:24, w całości zmieniany 1 raz  

ALAMO
Pijak i Złodziej

#21  Wysłany: 2012-01-25, 14:13   

Tomek napisał/a:
dago napisał/a:
alpha ma 3 ATM, tzn łapki można umyć, zegarka nie mocząc

A czy przypadkiem ona nie była zamrażana i gotowana w bigosie? W ramach testów ofc :mrgreen:

Ta nie.
Pomarańcza była :-)

Ale ta co pokazał Tymek ma w zasadzie dłuższy gwint w koronce, i oslone wyprofilowaną tak, że się bardzo dokładnie i równo zakręca. Na deklu jest uszczelka, w koronce też ... Moim zdaniem - można ją katowac tak jak ja katowałem. Taki model osadzenia szkła daje zawsze ten sam efekt, tj.im większe ciśnienie - tym szczelniej. Aż szkło nie strzeli :lol:

tymek
Kulis

#22  Wysłany: 2012-01-25, 18:44   

mam na razie 2 pomysły:

bransoleta alphy do speedmastera: http://alpha-watch.com/details.php?myid=75

ew bransoleta alphy do planet ocean... tylko nie wiem czy jeszcze ją gdzieś dostanę

[ Dodano: 2012-01-28, 12:42 ]
ma ktoś pomysł gdzie mógłbym dostać bransoletę alpha PO? chciałem założyć temat na bazarku, ale okazało się, że nie mogę...

Odpowiedz do tematu