Jednozegarkowiec... czy nim zostać?
Odpowiedz do tematu

:
Temat o byciu jednozegarkowcem nieprzerwanie rośnie od kilku dni. hmmm Powstała zorganizowana grupa, która obnosi się z tym, że ma wszystkiego (zegarków) powoli dość. Ona również szybko i stale rośnie!... :shock:

Panowie, larum grają! Oto nadchodzi koniec!
Trzeba będzie zamknąć forum, albo przebranżowić się na inną tematykę....

Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
Wintergreen napisał/a:
Temat o byciu jednozegarkowcem nieprzerwanie rośnie od kilku dni. hmmm Powstała zorganizowana grupa, która obnosi się z tym, że ma wszystkiego (zegarków) powoli dość. Ona również szybko i stale rośnie!... :shock:

Panowie, larum grają! Oto nadchodzi koniec!
Trzeba będzie zamknąć forum, albo przebranżowić się na inną tematykę....

A skad.

Niedlugo wszystko wroci do normy i grupa bedzie pokazywac co tydzien nowy "jedyny" zegarek, a bazarek bedzie kwitnac, jako te wisnie na wiosne... :)) :))

Jakigos mie Ponie Buoze stwuozyl, takigo mie mos...
------------------------------------------------------
Nieoficjalny fanklub pana Ibe :)
:
Przez Was miałem dzisiaj na łapie tylko trzy zajgery...
Świnie!!! :twisted:

Dziewczyny lubią brąz zapraszają :twisted:
Sylwek
[Usunięty]
:
bow, Ty też się tam zapisujesz do tej szemranej organizacji?? :oops:

:
Sylwek napisał/a:
bow, Ty też się tam zapisujesz do tej szemranej organizacji?? :oops:

Gdzie...
Trują dupsko i się człowiekowi we łbie miesza... nono

Dziewczyny lubią brąz zapraszają :twisted:
:
Tomek napisał/a:
rybak napisał/a:
Niedlugo wszystko wroci do normy i grupa bedzie pokazywac co tydzien nowy "jedyny" zegarek, a bazarek bedzie kwitnac, jako te wisnie na wiosne... :)) :))

[url=http://www.emoticons...065.gif]Obrazek[/url]

W sumie spalilem... Moglo byc takie fajne haiku...

a potem beda te
jedyne zegarki
opadac
jako te platki wisni...
na bazarek... ;)

Jakigos mie Ponie Buoze stwuozyl, takigo mie mos...
------------------------------------------------------
Nieoficjalny fanklub pana Ibe :)
maciek
[Usunięty]
:
Sentinel napisał/a:
Daliście mi do myślenia tym tematem... hmmm Doszedłem do ilości 12 sztuk, w tym dwa ulubione, które mógłbym nosić właściwie bez przerwy i... no właśnie - szukam powodów by nosić inne. To chyba nie tak miało wyglądać hmmm
Co mam teraz zrobić?:

Zapisać się do naszej Grupy. To po pierwsze. ;)

Ostatnio zmieniony przez maciek 2013-04-17, 21:01, w całości zmieniany 1 raz
:
Bo moje posty się czyta z uśmiechem na ustach, ewentualnie wyobrażając sobie mnie z lekkim uśmiechem - wtedy łatwiej zrozumieć mój wieczny optymizm. ;)

Czyli ograniczenie ilości zegarków do określonego minimum (po jednym zegarku do każdego typu nam potrzebnego) - jak najbardziej.
Zmieszczenie wszystkiego w jednym zegarku - na razie uważam za niewykonalne.

Pozdrawiam

Medium

Ostatnio zmieniony przez Medium 2013-04-18, 11:08, w całości zmieniany 1 raz
:
To w ramach powrotu do tematu.
Jednozegarkowiec ma kiepsko bo jak ma jeden zegar to go caly czas nosi, a jak caly czas ma go na reku, to taki zegar ma wieksze szanse na spotkania z famugami itd...... Tak wiec jak masz jeden zegarek to masz go po jakims czasie zniszczonego i musisz kupic nastepny a wtedy juz sie nie jest jednozegarkowcem.

Ja rozumiem ze jednozegarkowiec to jak nazwa wskazuje czlowiek z jednym zegarkiem a mnie czlowiek posiadajacy po jednym zegarku do roznych sytuacji
-jeden g-shock
-jeden garniturowiec
-jeden EDC
-jeden diver

:
Ptaku napisał/a:

-jeden g-shock
-jeden garniturowiec
-jeden EDC
-jeden diver

Można to troszkę zredukować, w sumie EDC powinien nadawać się do pływania, 10 atm szczelności w zupełności wystarczy.
Btw G na EDC również się nadaje, więc od biedy można się zadowolić dwoma zegarkami - G do codziennego użytku i "garniturka" do stroju oficjalnego ..

Tylko po co? facepalm

:
Raz po co, dwa wtedy sie jest dwuzegarkowcem :)

P.S. Zamienilbym G na kwarcowego divera (one tez duzo przezyja) a wygladaja jednak troszku lepiej niz kawal plastiku na lapie

:
No właśnie z tą tezą mogę się zgodzić, jeden wielofunkcyjny EDC, plus kilka potrzebnych dodatkowo (po jednym każdego typu nam potrzebnego).

Pozdrawiam

Medium

:
Dyskusja jest lekko bez sensu. Każdy ma inne potrzeby, czym innym się zajmuje zawodowo, czym innym w wolnych chwilach, obraca się w rożnych środowiskach, itd.

Na świecie jest mnóstwo facetów, którzy sądzą, że jeżeli mają parę dżinsów do pracy i zabawy, a do tego jeden garnitur na pogrzeby / śluby, to w kwestii ubioru są kuci na cztery łapy. :))

Nie mam nic przeciwko, niech sobie będą, ale na miły Bóg, nie nabijajmy się z ludzi, którym to nie wystarcza. nono

maciek
[Usunięty]
:
marekm napisał/a:

Nie mam nic przeciwko, niech sobie będą, ale na miły Bóg, nie nabijajmy się z ludzi, którym to nie wystarcza. nono

... i nie próbujmy jednocześnie udowodnić, że nie da się żyć z jednym zegarkiem, bo do każdego kapelusza potrzebny jest inny. ;) :))

Ostatnio zmieniony przez maciek 2013-04-18, 11:55, w całości zmieniany 1 raz
:
Marekm napisał/a:
mam potworne migreny

Szlachta panie :P
Mnie tam zwyczajnie łeb n@&!~`#?@|@ :D

I w temacie.
Jednozegarkowcem nie zostanę, bo mam szkszynkie na 8 zegarków. Na stałe noszę w zasadzie 2 do 3ch, a reszta czeka nie wiem na co. Jeden na pewno na garnitur, który noszę 5 razy w roku ( w dresie i w jeansach w pracy nie chodzę - korzystam z łaski podatników). Dalej zostają 4 luźne, które czekają na założenie raz na 2 miesiące.
W pracy ludzie nawet nie zauważają zegarków, nie ma przed kim się pochwalić :) :D . Jeden , jak zauważył, że zmieniam, to inni odparli, że głupota, bo przecież jeśli już mieć zegarek, to jeden, a w zasadzie nie zegarek, a perfecta za 30pln.
Uznałem więc, że liczba 8 (dla mnie fizycznie za duża) wypełnia moją skrzynkę, pozostanie dla samego "miecia" i dobrego samopoczucia. Będę je tylko zmieniał co jakiś czas, bo sentymentalny (za wyjątkiem PZL) nie jestem, chociaż z wiekiem zaczynam się robić (SKS).

Jestem więc zadeklarowanym ośmiozegarkowcem :P

Pozdrawiam
Lastrad
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum