Pies czy kot?: kot
#40 Wysłany: 2015-12-12, 18:07
Serio tak wam się rysuje szkło w Mako/Rayu?
Mam Raya już jakiś czas i zero rysek na szkle, a noszę go jako edc, albo jak mam wykonać jakieś fizyczne przydomowe prace. Zarysowałem bezel - minimalnie, ale z impetem przejechałem zegarkiem po chropowatej powierzchni.
Ogólnie którego byś nie kupił, to dokonasz bardzo dobrego wyboru.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#43 Wysłany: 2015-12-12, 22:58
Z tym rysowaniem to od szczęścia zależy - albo raczej od jego braku, mam Ray'a od czterech lat, to mój pierwszy automat (od niego się w sumie zaczęło)... przez pierwszy rok był to mój jedyny zegarek, pływałem z nim, łaziłem po skałkach, jeździłem konno i szkło czyste było, bezel za to przytarłem podczas jednej nierównej walki z grawitacją (na trzeźwo - żeby nie było)... Obecnie Ray'a przejęła moja Szanowna i w drugim dniu dorobiła książkowego sznita na szkle i to takiego nie do spolerowania, wiec założyłem szafir i po problemie... na razie przynajmniej.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 5 razy Wiek: 50 Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 694 Skąd: Radomsko
#44 Wysłany: 2015-12-13, 13:06
Noszę Mako niebieskie już cztery lata jako Daily Beater czy tam inne EDC i muszę powiedzieć, że szkło ma nadal czyste. Niby bez antyrefleksu, a widoczność pod kątem lepsza od niektóry szkiełek z antywymysłem. A rysy na bezelu i na bransolecie tylko nadają mu charakteru.
Przyznam szczerze, że długo rozmyślałem na kupieniem Mako USA, ale jakoś mój wewnętrzny burak nie jest w stanie przeboleć różnicy w cenie za szafir i pełne end-linki w bransolecie...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Sty 2014 Posty: 30 Skąd: Lechistan
#45 Wysłany: 2015-12-13, 13:52
Miałem 007 w lepszej wersji SARB059- na 6R15 ale koperta ta sama tylko bezel bez klików.
Bardzo wygodny.
Teraz jednak ciągnie mnie do majtkowego ; lubię minimalną grubość ; tu 12 mm. ciekawy bezel i koronka
która nie ma prawa uwierać - chyba bym go wybrał.
U Orienta nie akceptuję tego zwierzyńca na tarczy
_________________ Pasja, hobby , natręctwo , nałóg : sam nie wiem co