czasami się zastanawiałem jak czują się ci co u nas na forum wrzucali swoje oryginalne rolexy, a za moment ktoś wjeżdżał i wrzucał np. Tisella a la Rolek czy innego chińczyka, że nie wspomnę o marynach czy radkach made by Parnis

ALAMO napisał/a: |
A zwróciliście uwagę, że z zasady burak to drga nam wtedy, kiedy ktoś nam "okalecza" naszeg prywatnego Graala ![]() |
A zwróciliście uwagę, że z zasady burak to drga nam wtedy, kiedy ktoś nam "okalecza" naszeg prywatnego Graala ![]() |
Co oznacza że to nie teoria, a naukowy fakt ![]() |
prezesso napisał/a: |
zawsze się zastanawiałem jak się zdejmuje szkło w monoblokach ? ![]() |
Tomek napisał/a: |
Po prostu nie podoba mi się, że ktoś w tak bezczelny sposób korzysta z cudzego wzornictwa ![]() |
Maras napisał/a: |
Tomek ale wiesz, że 90% społeczeństwa kompletnie nie pojmuje tematów zegarowych, to dla nich abstrakcja, więc czy tam będzie seiko czy inny czort to na nikim nie robi wrażenia, dlatego pojawia się pytanie: czy warto płacić za oryginał niebagatelną sumkę a może jednak chińczyk go zastąpi za te 300 USD, no chyba że osobiście to kogoś kłuje pokrewieństwo i brak oryginalności ![]() |
rinkazki napisał/a: |
... ma ktoś kod na 10% lub więcej? ... |
pdrog napisał/a: |
... żyję z zasadą "miej wyjebane, a będzie Ci dane"....... ![]() |
Tomek ale wiesz, że 90% społeczeństwa kompletnie nie pojmuje tematów zegarowych, to dla nich abstrakcja, więc czy tam będzie seiko czy inny czort to na nikim nie robi wrażenia, ... |
... dlatego pojawia się pytanie: czy warto płacić za oryginał niebagatelną sumkę a może jednak chińczyk go zastąpi za te 300 USD, no chyba że osobiście to kogoś kłuje pokrewieństwo i brak oryginalności ![]() |
tomaliusz napisał/a: |
Już widzę jak Kowalski wywala 300 dolków na zegarek no name. Kupi jakiego Citka na bateryjke jeśli będzie chciał coś lepszego a oszczędny zarzuci Perfecta z kiosku. Na pewno nie kupi jakiego Merkura za tyle hajsu ![]() |
Tomek napisał/a: |
Stać mnie - kupuję oryginał, nie stać mnie - szukam inspirowanego, podobnego ale nie kopii 1:1 ze zmienionym logo. Takie mam zdanie. |
Santino napisał/a: | ||
![]() Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą ![]() |