Pies czy kot?: pies
#46 Wysłany: 2013-05-22, 17:58
Się napalił, a każecie mu czekać
Polecam na ten "pierwszy raz" coś spod Parnisowej bandery, ale uważaj przy kupnie - zapytaj się o dokładność, bo lubią być albo gdzieś luźne, albo rozregulowane
Pozdrawiam i mam nadzieje, że niedługo pokażesz coś ciekawego w Nowych Nabytkach
Ostatnio zmieniony przez Milloszek 2013-05-22, 18:03, w całości zmieniany 1 raz
#49 Wysłany: 2013-05-23, 02:55
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Napaliłem się na zegarek, ale po tym całym szukaniu przez ponad tydzień stwierdzam, że lepiej wstrzymać się z zakupem. Poczekam, aż będę mógł przeznaczyć więcej grosza na zegarek i wtedy kupię taki, który będzie mi w 110% odpowiadał pod każdym względem.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 42 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Mar 2013 Posty: 9239 Skąd: Piekło
#50 Wysłany: 2013-05-23, 06:54
marakesz500 napisał/a:
Napaliłem się na zegarek, ale po tym całym szukaniu przez ponad tydzień stwierdzam, że lepiej wstrzymać się z zakupem. Poczekam, aż będę mógł przeznaczyć więcej grosza na zegarek i wtedy kupię taki, który będzie mi w 110% odpowiadał pod każdym względem.
_________________ Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
Szymon [Usunięty]
#51 Wysłany: 2013-05-23, 07:02
marakesz500 napisał/a:
Bardzo dobra decyzja
Cześć wytłuszczona - niemożliwa (po kilku miesiącach kupisz kolejn )
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#52 Wysłany: 2013-05-23, 10:22
I dobra i zła jednocześnie (owa decyzja)
Jeśli faktycznie po jakimś czasie będziesz w stanie wydać więcej na zegarek, to być może (choć to wcale nie takie oczywiste) będzie on spełniał więcej Twoich wymagań.
Ale z drugiej strony możesz skończyć jak jeden mój znajomy, który ciągle wstrzymywał się z zakupem telewizora, bo będą tańsze, a za to samo dostanie więcej... itd, itp.
Efekt jest taki że nadal ma starego kineskopowego 21" złoma, którego ciągle łata i ciągle czeka niewiadomonaco
A w dodatku ceny zegarków mają niestety tendencję wzrostową.
Więc ja bym tam kupił coś co się podoba, nacieszył się, a po jakimś czasie najwyżej sprzedał i kupił następny Bo znalezienie takiego co by w 110% odpowiadał jest prawie niemożliwe, choć są tu tacy pokolorowani na żółto, co to niby mają po jednym zegarku, a i tak ciągle pokazują coś nowego w nowych nabytkach
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#56 Wysłany: 2013-05-23, 13:14
goTomek napisał/a:
nadal ma starego kineskopowego 21" złoma,
Ja tez mam kineskopowca tyle ze ma 24cale, jak bedzie wiekszosc kanalow w HD moze zmienie, jakos jakosc plaskich telewizorow mnie nie zadawala, poza tym na plaskim nie bedzie mogl spac kot.
A co do zegaka to kup taki ktory wpadl Ci w oko przy pierwszym podejsciu, a pozniej kupisz drugi......trzeci. Zatrzymac sie warto przy m szostym i wtedy pomyslec czy kupujemy dalej czy wymieniamy:)
#57 Wysłany: 2013-05-23, 21:35
Przeglądam sobie jeszcze oferty i tak patrzyłem na tego Timex T49799, który został zaproponowany przez Machu i fajny zegareczek, ale trochę złych opinii się o nim naczytałem, że paruje itp.
Znalazłem jeszcze takie Lorusy:
LORUS RT367AX9
Lorus RS959AX9
Miał ktoś z Was, któregoś z nich w ręce/na ręce? Któryś z nich jest lepszy czy jeden równy drugiemu? Proszę o opinie.
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#58 Wysłany: 2013-05-23, 21:40
Lorus to w sumie prawie Seiko (znaczy tania marka koncernu) więc o jakość możesz być spokojny. Czy któryś lepszy? Pewnie takie same, natomiast to zupełnie różne zegarki, mimo że podobne, pierwszy chrono, do gotowania jajek jak znalazł
Drugi to taki codzienny, a i pod mankiet pewnie w razie czego wejdzie. oba mają WR100 więc i na basen można wziąć. Podoba mi sie w nim ta czerwona sekunda
Bierz który Tobie sie bardziej podoba
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#59 Wysłany: 2013-05-23, 21:54
goTomek napisał/a:
Lorus to w sumie prawie Seiko (znaczy tania marka koncernu) więc o jakość możesz być spokojny. Czy któryś lepszy? Pewnie takie same, natomiast to zupełnie różne zegarki, mimo że podobne, pierwszy chrono, do gotowania jajek jak znalazł
Drugi to taki codzienny, a i pod mankiet pewnie w razie czego wejdzie. oba mają WR100 więc i na basen można wziąć. Podoba mi sie w nim ta czerwona sekunda
Bierz który Tobie sie bardziej podoba
Nom, ta wskazówka mnie zahipnotyzowała, a i cała tarcza bardzo przyjemnie wygląda.
Edit:
Miałem poczekać i kupić jakiś konkretniejszy zegarek, ale ten Lorus zbyt mocno mi się podoba. Zamówiłem go i we wtorek powinien już u mnie być.
Ostatnio zmieniony przez marakesz500 2013-05-23, 22:07, w całości zmieniany 1 raz
Szymon [Usunięty]
#60 Wysłany: 2013-05-23, 22:31
marakesz500 napisał/a:
Miałem poczekać i kupić jakiś konkretniejszy zegarek, ale ten Lorus zbyt mocno mi się podoba. Zamówiłem go i we wtorek powinien już u mnie być.
To teraz już z górki bedzie.
Jeszcze nie raz spotkamy się w "Nowych nabytkach"
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-05-23, 22:32, w całości zmieniany 1 raz