ALAMO myślę, że masz rację ja też bałem się kupować ale pierwsze próby udane cena super i wiem że warto.
lajosz chociaż większość forumowiczów ma dużo zegarków to i tak każdy szuka żeby troszkę taniej było
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Oczywiście Bimberku masz rację - o ile nosi to znamiona przyzwoitości, to zawsze.
Gorzej jeśli polski rynek poważnie ogranicza wybór.
Zobacz sobie Allegro, i poszukaj w zadanych kryteriach ofert. Seiko, Orient, Rubicon, Adriatica. Może jakieś rodzynki uschnięte innej marki
Tymczasem, na Ebay, w cenie do $170 masz opcji ile ci tam się podoba, daj zdrowie obejrzeć wszystkie propozycje ...
A Ebay nie jest jedynym miejscem ...
"Patriotyzm" rozumiany jako ograniczenie wyboru jest trochę mało praktyczny, przyznasz
Pomógł: 8 razy Wiek: 68 Dołączył: 31 Sty 2013 Posty: 1491 Skąd: z innego wymiaru
#51 Wysłany: 2013-07-25, 19:21
ALAMO napisał/a:
"Patriotyzm" rozumiany jako ograniczenie wyboru jest trochę mało praktyczny, przyznasz
Skoro nawet patriotyzm piszesz w cudzysłowu, to znaczy że znamy różne jego definicje.
Ja zegarek traktuję jako przedmiot użytkowy, co nie znaczy że jego marka, wygląd, cena, dokładność chodu etc. są bez znaczenia.
A skoro i te przymiotniki biorę pod uwagę, to traktuję ten przedmiot również jako męską biżuterię, która mnie określa.
Nie znaczy to że, aby zaszpanować na dzielnicy pruję z siebie flaki i ściągam jakieś cudo z antypodów, bo i po co - wiadomo przecież, że tam zegarki chodzą odwrotnie