Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19093 Skąd: TST
#61 Wysłany: 2014-01-31, 09:29
emster napisał/a:
Michał napisał/a:
To ten M-Force się "Air Diver" nazywa? Że niby nurek podniebny?
Nurkowanie rekreacyjne. Z reguły do 30 metrów - no max 55 metrów.Butla napełniana jest zwykłym powietrzem. Stąd Air Diver.
Przy większych głębokościach stosuje się konkretne mieszanki tlenu i azotu / innych gazów - Saturation Diver.
Chyba w ten deseń.
Dokładnie.
Na ablogtowatch.com trochę piszą o tym
Cytat:
The watch case is water resistant to 200 meters - compared to 300 meters of its big brother. That should be enough for most people. You see the term "Air Diver" on the back as opposed to the saturation diver status of the other piece which is more than twice the cost.
Gdzieś jeszcze też o tym czytałem ale nie pamiętam źródła.
Gdy ten model się pojawił to wcale mi się nie spodobał.
Powoli jednak "dojrzałem" i właśnie na niego czekam
W poprzednich wersjach nie podoba mi się to naprzemienne czarno-stalowe wykończenie bezela.
Tu jest cały czarny a tarcza matowa i chyba się polubimy.
Boję się trochę tylko o ewentualne rysy na bezelu, na stali ujdą ale PVD...
Bestia dla mnie jak na razie trochę za bardzo udziwniona ale z czasem, kto wie?
Nurkowanie rekreacyjne. Z reguły do 30 metrów - no max 55 metrów.Butla napełniana jest zwykłym powietrzem. Stąd Air Diver.
Przy większych głębokościach stosuje się konkretne mieszanki tlenu i azotu / innych gazów - Saturation Diver.
Chyba w ten deseń.
Dokładnie.
Na ablogtowatch.com trochę piszą o tym
Cytat:
The watch case is water resistant to 200 meters - compared to 300 meters of its big brother. That should be enough for most people. You see the term "Air Diver" on the back as opposed to the saturation diver status of the other piece which is more than twice the cost.
Gdzieś jeszcze też o tym czytałem ale nie pamiętam źródła.
Gdy ten model się pojawił to wcale mi się nie spodobał.
Powoli jednak "dojrzałem" i właśnie na niego czekam
W poprzednich wersjach nie podoba mi się to naprzemienne czarno-stalowe wykończenie bezela.
Tu jest cały czarny a tarcza matowa i chyba się polubimy.
Boję się trochę tylko o ewentualne rysy na bezelu, na stali ujdą ale PVD...
Bestia dla mnie jak na razie trochę za bardzo udziwniona ale z czasem, kto wie?
Teoretycznie PVD nie powinno się rysować. Zresztą dużo osób używa tego zegarka i rys na bezelu nie ma.
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#63 Wysłany: 2014-01-31, 10:10
Michał napisał/a:
większość popularnych nurków do 200 (ale diverów jednak, nie beleczego co to se producent napisał że WR 200 bo fajnie wygląda) ma choćby na deklu nabazgrane Air Diver, monster choćby, czy inne Seika.
Se kolega doczyta co to znaczy i dlaczego, zresztą już wyżej wyjaśnione
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused