Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Mar 2014 Posty: 154 Skąd: Słoneczne południe
#76 Wysłany: 2015-11-06, 14:30
I słusznie DS Action długo za mną chodziła, ale podczas przymiarki zrobiła mocno średnie wrażenie, szczególnie bezel. Inna sprawa, że kilka miesięcy temu po lekkich negocjacjach w salonie można ją było wyciągnąć za jakieś ~1800 zł, a teraz ceny mocno poleciały w górę
Widzę, że polecacie tego sprzedawcę. Myślę o zakupie Sumoki i w sumie oferta tego pana całkiem mi odpowiada. Tylko problem jest taki, że nigdy nie kupowałem nic przez ebay.
W związku z tym mam kilka pytań:
1. Rozumiem, że robiąc zakupy w EU odpada mi problem opłat dodatkowych, tak? Płacę za towar i przesyłkę i to wszytko?
2. Jak zapłacić u niego za zakup? Czy da radę zrobić to kartą kredytową (tak byłoby mi najwygodniej)?
3. Czy ta przesyłka EMS Postal Exprés internacional za 35 Euro jest szybka i bezpieczna? Będę miał tracking?
Zauważyłem, że pojawiło się nowe Sumo z "X" na tarczy. Czym się różni od starego? Lepiej wziąć nowsze? Oba są dostępne, ale ja chyba wolę klasyka...
Widzę, że polecacie tego sprzedawcę. Myślę o zakupie Sumoki i w sumie oferta tego pana całkiem mi odpowiada. Tylko problem jest taki, że nigdy nie kupowałem nic przez ebay.
W związku z tym mam kilka pytań:
1. Rozumiem, że robiąc zakupy w EU odpada mi problem opłat dodatkowych, tak? Płacę za towar i przesyłkę i to wszytko?
2. Jak zapłacić u niego za zakup? Czy da radę zrobić to kartą kredytową (tak byłoby mi najwygodniej)?
3. Czy ta przesyłka EMS Postal Exprés internacional za 35 Euro jest szybka i bezpieczna? Będę miał tracking?
Zauważyłem, że pojawiło się nowe Sumo z "X" na tarczy. Czym się różni od starego? Lepiej wziąć nowsze? Oba są dostępne, ale ja chyba wolę klasyka...
1. Przeczytaj w opisie aukcji
Cytat:
Lokalizacja przedmiotu: La Arrabasada, Hiszpania
Jak ostatnio patrzyłem na mape to Hiszpania jeszcze była w UE a tu cła i waty nie ma.
Chociaż może już nie jest, tam do tej Afryki blisko, czort wie...
Ale póki co, płacisz tylko za towar i przesyłkę.
2.Na ogól przyjęte jest płacić na ebayu za pośrednictwem paypala, to jest dobre bo bezpieczne i niedobre bo prowizja.
Ten akurat sprzedawca pisze:
Cytat:
Se realizara el envío una vez confirmada la recepción del dinero en la cuenta bancaria. Todos los envíos deben ir asegurados, sin excepción. We will send the watch once the payment is confirmed. All shipping must be insured.
co nasz niezawodny guglowy translator tłumaczy tak
Cytat:
Dostawa nastąpi po potwierdzeniu otrzymania pieniędzy na rachunek bankowy. Wszystkie przesyłki muszą być ubezpieczone, bez wyjątku. Wyślemy o'clock jedenaście zegarek zapłata potwierdza. Wszystkie wysyłka musi być ubezpieczony.
Kiepsko trochę ale najważniejsze, że się stara.
Do rzeczy, przelew bankowy, nigdy tak nie płaciłem to się nie wypowiem, może koledzy pomogą. Ja tam zawsze wybieram aukcję z płatnością przez paypal.
Przypuszczam jednak, że po zakupie sprzedawca poda Ci numer konta i tam trzeba przelać sumę kosztów przedmiotu i przesyłki.
Jednak w razie kłopotów taka transakcja nie jest objęta ochroną paypala i ebaya (w opisie jest: ochrona kupujących - Niedostępna) a to niekoniecznie musi ale może mieć znaczenie.
Lepiej żeby nie.
Przesyłka ma być ubezpieczona czyli niby bezpieczniej niż zwykła.
3. Normalna przesyłka rejestrowana z trackingiem online.
Za te 35 euro to pewnie z ubezpieczeniem ale ja bym napisał do sprzedawcy i dopytał.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Lip 2012 Posty: 2290 Skąd: Wołomin - no prawie
#80 Wysłany: 2016-01-12, 23:06
Pytanie czy przy aktualnym kursie walut to się kalkuluje.
Zegarek 440usd wysyłka 35. Licząc optymistycznie po 4pln/prezydenta wychodzi 1900zl a na kizi leży uzywka w dobrym stanie za 1700
_________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
rmaya, pewnie się nie kalkuluje ale kolega Pilot kupował z Niemiec za 2200 zł.
Woytec, jak kupowałem X-winda u Cencibela czyli tego co i Ty później to ja kupowałem poza ebay i robiłem przelew swift. No ale bank też przeliczył z opłatami nie mniej niż paypal płatoność była w euro. Tak sobie myślę jaki głupi byłem nie znając gościa zapłaciłem mu poza ebayem 4 k. No ale Andreas spoko gość i zegarek po tygodniu był.
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29444 Skąd: KrK
#83 Wysłany: 2016-01-13, 09:34
Z tego co wiem, to Solo zawsze miał płatność bez paypala. I wielu u Niego kupiło. Zawsze dostawali zakupiony towar.
Ale zawsze dostali nie znaczy nadal.
Jakoś sobie poradzę, a jak nie to będę obserwował bazarki i podejmę próbę korupcji
Ps. widziałem tego SUMO na KMZiZ, ale on jest... niebieski. Nigdy nie widziałem tego modelu na żywo. Napiszcie mi, czy na żywo w bezpośrednim porównaniu lepiej wygląda niebieski czy czarny? A ten niebieski jest raczej jasnym zegarkiem, czy bardziej granatowym? Bo na zdjęciach różnie to wygląda.
_________________ Marcin
Ostatnio zmieniony przez laferty 2016-01-13, 19:30, w całości zmieniany 1 raz
No właśnie fajna jest ta Hexa F74? Nie jestem kolekcjonerem zegarków, szukam czegoś uniwersalnego do dżinsów oraz swetra w zimie i koszulki z kołnierzykiem i krótkim rękawem w lecie (praca w biurze). Czy Hexa w bezpośrednim porównaniu będzie lepsza od Sumo?
Lubię toolwatche, zbieram różny szpej i klimat Hexy mi się nawet podoba, chociaż trochę blingu od zegarka też oczekuję.
_________________ Marcin
Ostatnio zmieniony przez laferty 2016-01-13, 21:18, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Lip 2012 Posty: 2290 Skąd: Wołomin - no prawie
#87 Wysłany: 2016-01-13, 21:33
Ceramiczna wkładka bezela, szkło szafir z wew. AR, 22mm w uszach a nie babskie 20mm jak w sumo.
Trąci to trochę kryptoreklamą ale moim zdaniem hexa zjada sumo bez popity.
No i w komplecie masz i gumę i bransolete więc zestaw uniwersalny.
Zobacz też w guglach jak fajnie świeci
_________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Ostatnio zmieniony przez rmaya 2016-01-13, 21:33, w całości zmieniany 1 raz
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14426 Skąd: Gliwice
#88 Wysłany: 2016-01-13, 22:15
Jak dla mnie te zegarki mają zdecydowanie odmienny styl (mimo, że oba nurki) wiec trudno jednoznacznie ocenić który lepszy
laferty, jakbyś znalazł gdzieś tanio czarne Sumo a chciał niebieskie to moge pomóc, pisz na PW