Co Ci ostatnio wpadło w oko...
Odpowiedz do tematu

:
Dorian06 napisał/a:
Dla mnie Blancpain jest dużo fajniejszy od Moonwatch.

Tylko to.Moonswatch jest dość ważnym zegarkiem w ostatnich latach przez rozpoznawalność Omegi o której mówi Machu. Jak ktoś się nie interesuje zegarkami to nie ma bladego pojęcia co to jest Bancpain i będzie się zastanawiał czy to ma dużo ości albo czy trudno pestki wydłubać.

Może i być fajniejszy dla wielu niż MoonSwatch, ale nie spełnia takiej samej funkcji jak.MoonSwatch.

"It Is Possible To Commit No Errors And Still Lose."
:
bandi napisał/a:
Ale na plastikową jednorazówkę hmmm :)

W Blancpain jest automat chyba z 80 godzinną rezerwą chodu. Może się okazać, że da się to serwisować.

Apa13 napisał/a:
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć pifko
:
Dorian06 napisał/a:
bandi napisał/a:

W Blancpain jest automat chyba z 80 godzinną rezerwą chodu. Może się okazać, że da się to serwisować.

Standardowe plastikowe słocze są nierozbieralne - jakoś zgrzewają kopertę z deklem i szkłem. Tak samo było z Moonswatchem - tutaj fimlik poglądowy
https://youtu.be/oOgDB119hXY?feature=shared

Więc nie sądzę żeby ten zrobili rozbieralny hmmm

Edyta: Urocza Pani potwierdza moje przypuszczenia
https://youtu.be/PCR7Y-toZfQ?feature=shared&t=409

Ostatnio zmieniony przez bandi 2025-02-19, 22:40, w całości zmieniany 1 raz
:
Dorian06 napisał/a:
bandi napisał/a:

Tam siedzi Sistem 51, czyli o serwisie można zapomnieć.

:
Coś mi sie kojarzy że młody Hayek mówił że będzie można wymienić mechanizm. Było konkretne pytanie czy tę kopertę można otwierać i odpowiedź była twierdząca.

edycja
“movement can be replaced in our production centre in Switzerland where we will also recycle the components from the used movement“ z artykułu w monochrome

Ostatnio zmieniony przez flight 2025-02-20, 09:13, w całości zmieniany 1 raz
:
flight napisał/a:
Coś mi sie kojarzy że młody Hayek mówił że będzie można wymienić mechanizm. Było konkretne pytanie czy tę kopertę można otwierać i odpowiedź była twierdząca.

edycja
“movement can be replaced in our production centre in Switzerland where we will also recycle the components from the used movement“ z artykułu w monochrome

No to wymiana mechanizmu, a nie serwis mechanizmu.

:
Albo wymiana całego zegarka
Tam pewnie serwis droższy od produkcji :))

Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić! :))
:
Przecież napisałem że wymiana ;) chodziło ( chyba ) w pytaniu o to czy da się ten zegarek jakoś naprawić - da się. W przypadku innych swatchy przecież niekoniecznie.

:
flight napisał/a:

edycja

:shock: :))

Wartość takiej "naprawy" to pewnie koszt nowego zegarka + przesyłka "w te i we wte" (chyba, że ktoś ze Szwajcarii) - gut biznes

Edyta: Ale przynajmniej ruch na forum się zrobił, czyli plasticzany Blakpą spełnił swoje zadanie bo się o nim mówi :D

Ostatnio zmieniony przez bandi 2025-02-20, 14:00, w całości zmieniany 2 razy
:
:)) co będzie jak się pojawi breguetswatch dla lordów :D forum eksploduje

:
:D

:
Co tu się dzieje to ja nie wiem - ta tarcza rozwala mózg :shock:

https://youtu.be/K7juS4H5aGA?feature=shared

https://www.jianghunwatch...ariantsId=10037

Żaden zegarek od dawna nie krzyczał do mnie "kup mnie" jak ten. Mimo że to kińczyk z dziwną nazwą :oops: Gdyby był ze 100 zielonych tańszy to bym się nawet nie zastanawiał...

EDYTA: I pomyśleć, że kosztuje niewiele więcej niż plastikowy blakpą :twisted:

Ostatnio zmieniony przez bandi 2025-02-21, 19:27, w całości zmieniany 1 raz
:
Złoty mnie wywalił z kapci :shock:
Szkoda, że mam w tym momencie tak dużo ważniejszych wydatków bo już by jechał do mnie :/

:
Czerwony fajny :D

Z punktu widzenia Drogi Mlecznej, wszyscy jesteśmy ze wsi.
:
Tarcza może się podobać, za to koperta totalnie generyczna :twisted:

Ale za niecałe 500$ bardziej wtórne projekty sprzedają, imo nie jest źle

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum