Gdybym dysponował taką sumą to miałbym niezłą zagwozdkę co wybrać i też nieźle bym się motał...w takich pieniądzach jest tak szeroki wybór zegarków lub nawet konfiguracji składających się z nieco tańszych zegarków, że głowa mała. Powodzenia i trafnej decyzji życzę!
skoro już jedziemy w ten deseń, to faktycznie - kwota w kontekście zegarkowym jest iście piekielna. Nie mój cyrk, nie moje małpy.
W każdym razie - powodzonka w zakupach i poczucia podjęcia dobrej decyzji Smokowi życzę
A jak Smok już zakupi, to mam nadzieję, że uda mi się pojechać na kolejny zlot i seikacza obejrzeć. Może uda się nawet przymierzyć...
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#92 Wysłany: 2011-07-19, 16:41
moje 5 groszy jest takie, że tylko GS ale ten co pokazał Spinner.
Jednak ja chyba nie wydałbym tyle na seiko choć bardzo lubię tą markę.
widzę jednak, że chłopcy zaczęli swoje offtopowanie, chcę więc i ja:
nie pomyślałeś o czymś takim?:
in-house, marka zacna - jeden z moich graali.
nowy w stanach ~13kPLN
w Europie - ~15kPLN
PS niektóre Koboldy fajne!
Rozmiar zdjęcia
_________________ Skate or die!
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-07-19, 22:25, w całości zmieniany 2 razy
maciek [Usunięty]
#93 Wysłany: 2011-07-19, 19:15
ooo ten GP to jest fajny! Karol widziałeś, widziałeś Karol?
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#94 Wysłany: 2011-07-19, 22:57
Chyba co niektóre Melepety zapomniały, że to nie zwykłe Seiko ale Spring Drive
Cena ogólnie jest wysoka, ale ja nie rozpatruję tego w kategorii za duża cena jak na Seiko, czy za duża cena jak na zegarek. Wręcz przeciwnie - gdyby szwajcarzy skonstruowali coś takiego jak Spring Drive to na pewno wołaliby za te zegarki znacznie więcej ! Te pieniądze za tą technologię, to nie jest aż tak dużo.
16-17tys. to ogólnie dużo szmalu, ale tu działa to na zasadzie zamiana komody na zegarek użytkowy, tak więc portfela nie nadszarpnę
Co do wzornictwa tego konkretnego Marinemastera, to podoba mi się w nim wszystko nie rzuca się w oczy, ale jednocześnie nie jest nudny
Poza tym, ja kupuję zegarek dla siebie, oczywiście lubię zaszpanować w towarzystwie że mam wypasiony zegarek, z takimi i takimi funkcjami, ale ten zegarek musi mi się podobać Ostatnio jeden gość z Paneraiem na ręce i Daytoną w szafie powiedział mi też że on tyle kasy za seiko by nie dał. Jak już będę miał tego marinemastera i spotkam się z nim, to dam mu go obejrzeć i powiem ja bym nie dał tyle kasy za pylącą Daytonę i Paranuja, którego rzeczywisty koszt produkcji, jest ze sto razy mniejszy niż zapłaciłeś w sklepie
Maxiu, jest robota dla Ciebie - banuj tu zaraz tych, co gadają że tyle kasy to za dużo na Seiko
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
EDYTA: I jeszcze taki... przepiękny, tarcza, koperta, proporcje...
Fotka z WUS.
Ostatnio zmieniony przez maciek 2011-07-20, 06:55, w całości zmieniany 2 razy
#97 Wysłany: 2011-07-20, 11:25
cofam co powiedziałem, chodzi mi o to, że po prostu w tym przedziale cenowym jest więcej zegarków, które podobają mi się bardziej - i nie chodzi tu o markę.
ps. ananty są świetne!
_________________ Skate or die!
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2011-07-20, 11:26, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 11565 Skąd: Zielona Góra
#98 Wysłany: 2011-07-20, 14:01
Smok napisał/a:
Maxiu, jest robota dla Ciebie - banuj tu zaraz tych, co gadają że tyle kasy to za dużo na Seiko
...się zrobi się załatwi
...Seiko to Seiko, a nie tylko Seiko i niech mi ktoś powie, że jest inaczej. To, że robią zegarki dla ludu za dwie stówy, nie znaczy wcale, że Seiko jest słabe. Wręcz przeciwnie. Nie każda marka zegarków może sobie pozwolić na to, żeby robić modele dla ludu i jednocześnie dla wyżyn (bez urazy). Takie podejście do klienta powinno się chwalić, a nie pisać, że to tylko Seiko i tyle kasy za taki zegarek to nie, bo jest więcej na pewno lepszych.....ale czy na pewno? Karol - jeżeli Ci się podoba to bierz i się nie zastanawiaj. To ma być zegarek dla Ciebie a nie dla tych melepet co to się nie znają
...albo dołóż trochę i kup sobie Anante SPS007
#99 Wysłany: 2011-07-20, 14:17
tak btw to Karol - ile lat zbierałeś tą komodę co to ją tera opchnąć chcesz? bo mnie to strasznie ciekawi...
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#100 Wysłany: 2011-07-20, 20:44
Piotrek, komodę zbierałem jakieś 5 lat
Melepety wklejające zdjęcia innych Seików Spring Drajwów - słyszeliście coś takiego jak teoria koronki Mówiłem o tym na spotkaniu w przerwach pomiędzy mówieniem o pylących Rolexach Zegarek dla Smoka musi mieć koronkę po lewej stronie, albo na 4, bullhead też jest bardzo mile widziany Szukajcie spring drajwów z koronką nie na 3
#102 Wysłany: 2011-07-20, 21:38
Kurant, właśnie tego GS brałem pod uwagę, ale Marinemaster wygrał
optyk [Usunięty]
#103 Wysłany: 2011-07-21, 08:22
GS only
#104 Wysłany: 2011-07-21, 12:27
ale Karol - wygrał w sensie, że już klikłeś? czy że jego klikniesz jak sprzedasz komodę?
fajnie, że wreszcie będzie można któregoś obmacać! w Bolandzie nikt ze znanych mi ludzi z forów chyba nie ma prawda? ale się długas wnerwi
ps. co do teorii koronki - tym bardziej wybrałbym GP ale jakikolwiek by nie był wybór - w tym towarzystwie zawsze będzie dobry! graty!