Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 544 Skąd: Białystok
#1 Wysłany: 2012-03-19, 19:57 Poszukiwany tani, solidny mechanik w stylu Vintage.
Witam.
Nazbierałem parę starych ruskich zegarków, ale nadal po głowie chodzi mi cos nowego do noszenia na codzień, ale w retro stylu. Budżet to około 300zł, który dosc mocno zawęża wybór. Seiko, Orient, Lorus, J.Springs w tych cenach, sa mocno bezpłuciowe, przeciętne i bez polotu. Po kilku dniach przeglądania sieci natrafiłem na osławionego już Parnisa Portugalczyka:
Zegarek bardzo mi sie podoba, ale cały czas szukam mu alternatywy, żeby po zakupie nie znaleźć czegoś co bardziej przypadnie mi do gustu ;P
Dzisiaj trafiłem na Minorve Regulateur.
Fajny zegareczek, nietypowy, a to lubię. Szkoda tylko ze taka mała średnica. Co powiecie mi o mechanizmie tej Minorvy?? Czy jest on równie dobry jak w Parnisie??
Co byście mi polecili?? Ewentualnie jaką inna alternatywę widzicie dla tych zegarków??
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14434 Skąd: Gliwice
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 544 Skąd: Białystok
#13 Wysłany: 2012-03-20, 09:04
Nie chce prawdziwego vintage. Mam parę starych zegarków, moze nie aż tak, żeby zasłużyć na miano vintage, ale teraz chciał bym nabyć coś nowego, do codziennego użytku.