Czyli kolejna DOXA na forum
Zegarem trafil do mnie kilka lat temu, nakrecalem codziennie, nosilem od czasu do czasu.
No i pokusilem sie o regulacje we wlasnym zakresie. Teraz zamiast 30s na dwa dni robi chyba ze dwie minuty na dobe i ma tendencje do zatrzymywania sie. Wizyta u zegarmajstra nieunikniona. Z technikalii to moge powiedziec ze koperta jest ze zlota i ma srednice 34-35mm [miara od linijki]
Powiedzcie mi prosze ile toto moze miec lat, bo mlode nie jest
Ladna Dosia z typowym mechanizmem ETA 1147 (11 i pol linii). Nie wczesniej niz schylek lat 1940-tych (wczesniej sygnoesne sa Doxa, bez SA). Lata 1950-60-te. Moim skromnym zdaniem jezyk (angielski - anti-magnetic) wskazuje raczej troche pozniejsza date - przelom lat 1950/60-tych. Ksztalt koperty tez raczej troszeczke nowszy (nie zaden krabik).
Aha, nie znam sie natym, ale ktos kompetentny moze bylby w stanie cos odczytac z punc probierczych. Wiem, ze w przeszlosci bywaly w nich zakodowane daty produkcji.
Ostatnio zmieniony przez zbyszke 2010-08-14, 19:57, w całości zmieniany 1 raz