Pies czy kot?: kot Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 1136 Skąd: Szczecin
#10 Wysłany: 2009-11-23, 20:49
Jest dość oldschoolowy to fakt, ale osłona(ta pompka) naprawdę nie przeszkadza w codziennym użytkowaniu, mechanizm nie jest może aż tak dobrze znany jak st-19 i pochodne, ale jest dość nowoczesny i mogę powiedzieć, że zalety w postaci stop sekundy i szybkiego nastawiania daty
(koronka ma 3 pozycje jak np w seiko i datę nastawia się tak samo w środkowym ustawieniu, w jedną stronę dni tygodnia a w drugą miesiąca,
a zerowanie to po prostu miodzio bo zegarek staje po maksymalnym wyciągnięciu koronki. Nie jest to oczywiście 7750 ale jak komuś pasuje taki design to polecam.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 1136 Skąd: Szczecin
#12 Wysłany: 2009-11-23, 21:05
Naprawdę nie mam czym (tylko nokia n82), świecenie działa, ale dość krótko bardziej jak nowe poljoty i vostoki niz np. seiko czy citizen. W rzeczywistości jednak wygląda lepiej niż na zdjęciach i to mogę z czystym sumieniem potwierdzić.