#1 Wysłany: 2009-12-15, 02:19 Nowy zegarek automatyczny z widocznym mechanizmem
Witam wszystkich
Na początku chciał bym pogratulować tak fachowego forum dotyczącego zegarków, przeczytałem sporo ciekawych artykułów i widziałem, że każdy posiada ogromną wiedzę
Mam pewien problem, otóż ostatnio w sklepie Tchibo pojawił się zegarek automatyczny, niestety nie zdążyłem go kupić, dlatego szukam czegoś podobnego. . Pierwszy zegarek, to właśnie watch, który był w tchibo za 299zł a drugi to podobny szkielet będący wariacją Shanghaia Model S-805.
Właśnie czegoś takiego szukam, liczę na Waszą pomoc, gdyż wiem, że potraficie dobrze doradzić i będę zadowolony z zakupu.
Serdecznie pozdrawiam
P.S
Niestety nie mogłem wkleić linków jako, iż to mój pierwszy post, za co z góry przepraszam .
Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 11565 Skąd: Zielona Góra
#2 Wysłany: 2009-12-15, 04:06 Re: Nowy zegarek automatyczny z widocznym mechanizmem
malymike86 napisał/a:
Witam wszystkich
Na początku chciał bym pogratulować tak fachowego forum dotyczącego zegarków
...dziękuję w imieniu wszystkich
malymike86 napisał/a:
przeczytałem sporo ciekawych artykułów i widziałem, że każdy posiada ogromną wiedzę
...no i tu się mijasz z prawdą, jeżeli piszesz, że przeczytałeś sporo artykułów na tym forum (bo chyba to miałeś na myśli)
malymike86 napisał/a:
Mam pewien problem, otóż ostatnio w sklepie Tchibo pojawił się zegarek automatyczny, niestety nie zdążyłem go kupić, dlatego szukam czegoś podobnego. . Pierwszy zegarek, to właśnie watch, który był w tchibo za 299zł a drugi to podobny szkielet będący wariacją Shanghaia Model S-805
...o ile dobrze pamiętam to wkleiłem na KMZiZ informację o tym, że zegarek Tchibo jest wariacją tego Shanghaia, a o tym zegarku było info na tym forum.
Oglądałem go dzisiaj. Tego znaczy zegarka. Nic ciekawego. Jakość poniżej Tao decentryka, ogólne wrażenie - takie sobie, deployant taki sam jak w gumkach" za 20 zł, tylko polerowany. Przełączanie dat chodzi gorzej niż w Samsonie. Ogólnie wartość określam na max 100 zł (tzn. dla mnie to jest nic nie wart, bo to dziurbilion ). A kosztuje 300 ...
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#7 Wysłany: 2009-12-15, 16:29
To coś jak Goer szkieletor max 80 pln ??
malymike86 [Usunięty]
#8 Wysłany: 2009-12-15, 16:33
To co polecacie?? Strasznie choruje na widok mechanizmu Z tego co wyczytałem podobno dobre zegarki są Sea-gull. Co myślicie o modelu Seagull M182SK. A może znacie jeszcze inne z widocznym mechanizmem, albo polecacie??
Zegarki bardzo piękne i właśnie w takich gustuję, bardziej mi się podoba ten TAO z tego względu, iż ten pierwszy dla mnie jest zbyt "pusty" tzn. nie ma nawet tarcz tylko wskazówki. Tao natomiast jest bardzo piękny . Od lat noszę Candino C2077/4 o średnicy 38mm, niestety mam szeroki nadgarstek i szukam czegoś z dużą tarczą. Gdyby ten Tao miał większą średnicę kupił bym go od razu. Chyba, że ta średnica to średnica samej tarczy ze wskazówkami ??