Witam.
Czy moze ktos podpowiedziec lopatologicznie jak dokonac oswiecenia swojego watcha?
Dokladnie co i jak aby zreanimowac wskazowki, znaczniki swojego zegarka.
Czytam, szukam ale dla wielu to tak proste, ze az sie zgubilem...
Jak dokladnie to zrobic aby uzyskac lume w zegarze, nie pytam o technike nanoszenia tylko o szczegoly samego rozrobienia, podkladu, mieszania itd.
Please help me!!!
czeka pare sztuk do zrobienia z rozpedu
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#2 Wysłany: 2012-12-25, 12:01
Cytat:
Jak dokladnie to zrobic aby uzyskac lume w zegarze
Kupić świecący proszek i rozrobić z caponem, lub innym lakiem bezbarwnym.
_________________ Pozdro!!!
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#3 Wysłany: 2012-12-25, 13:11
Kaido2 napisz jeszcze gdzie je kupić bo pewnie takie będzie następne pytanie i temat będzie wyczerpany.
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Wuja tam wiecie.
To są świstacze bobki suszone na alpejskim słońcu.
Świstaki stąd pochodzą :
http://toolserver.org/~ge...E_type:landmark
to i bobki świecą.
Na wszystko mam szwajcarskie faktury
A tak na serio, to najlepiej zacząć zabawę tymi proszkami co pokazały chłopaki z Alledrogo. One świecą dobrze, a można kupic male porcje.
Nośnik to lakier bezbarwny lub farba o ile chcemy kolor uzyskać - ale kolorbędzie słabo świecić.
W dziale technicznym jest kilkanaście chyba już relacji z reluminizacji, krok po kroku.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 95 Skąd: Gdańsk
#12 Wysłany: 2012-12-29, 10:31
kaido2 napisał/a:
O ile mnie pamięć nie myli to kiedyś pisał gdzieś, że to jest z Alpów.
Oj Marcinie starzejesz się i pamięć już nie taka - raczej nigdzie nie pisałem że z Alpów
kaido2 napisał/a:
Ja tam wolę sobie sam za grosze zmajstrować .
To wszyscy wiemy że Ty wszstko "za grosze" - ale nie każdy jest taki zdolny jak Ty.
ALAMO napisał/a:
A tak na serio, .......Nośnik to lakier bezbarwny lub farba o ile chcemy kolor uzyskać - ale kolorbędzie słabo świecić.
W przpadku mojej masy rozpuszczalnikiem jest woda więc można ją swobodnie podbarwiać farbkami typu akwarelka, ekolin i.t.p.
Dzięki temu masa jest nietoksyczna.
Masa jest dość szybko schnąca i jedyną moim zdaniem jej wadą jest to że jak już zaschnie to niczym nie idzie jej rozpuścić.
Zaletą natomiast to że z tego co wiem ma najdłuższe czasy świecenia:
zielona do 24h,
niebieska do 16h,
aktualnie pracujemy nad białą o czsie świecenia do 12h.
pozdrawiam
Roman
Z okazji Nowego Roku wszystkim Kolegom życzę wszystkiego najlepszego
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#13 Wysłany: 2012-12-29, 11:41
Dokładnie Romanie, starość nie radość. A już myślałem że dodam tej lumie do prestiżu, a tu taka dupa.W sumie nie ważne skąd jest, ważne że działa i w rozsądnych cenach można ją u Ciebie nabyć o ile jeszcze masz coś na zbyciu.
_________________ Pozdro!!!
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#14 Wysłany: 2012-12-29, 11:53
Kieszonkowe, a czy istnieje możliwość wysłania do Ciebie zegarka w celu pokrycia lumą wskazówek i indeksów ?
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#15 Wysłany: 2012-12-29, 18:04
ewentualnie jak kupić próbkę lumy u Cibie?
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.